• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Chery fabrikasının temeli aralıkta atılacak

Chery fabrikasının temeli aralıkta atılacak
Çinli otomotiv firması Chery'nin üretimi için Sakarya Karasu'da kurulacak fabrikanın temellerinin aralık ayında atılacağı bildirildi.

CHERY'NİN FABRİKA TEMELİ ARALIKTA

Çinli otomotiv firması Chery'nin üretimi için Sakarya Karasu'da kurulacak fabrikanın temellerinin aralık ayında atılacağı bildirildi.

Autoshow 2010 Fuarı'nda yerini alan Chery; Rııch, Nıshe, Chanse, Kimo ile Tigo 1,3 ve 5 modellerini görücüye çıkardı. Araçlar görünümü ve kullanım kolaylığıyla otomobil tutkunlarından büyük beğeni topladı.

Chery ürünü otomobillere olan ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Mermerler Otomotiv'in Genel Müdürü Murat Mermer, 2010'un ilk 9 ayının talepler bağlamında olumlu geçtiğini vurguladı. 2011'de yeni modelleri tüketici beğenisine sunacaklarını belirten Mermer, Çinli otomotiv devinin gözde otomobilleri Chanse ve Nishe'yi Türkiye'ye getireceklerini ifade etti.

Mermerler Otomotiv Genel Müdürü Murat Mermer, Chery'nin Türkiye'de kuracağı fabrikayla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Fabrika kurulumu için faaliyetlerimiz devam ediyor. Malumunuz bir ara 'Eskişehir mi Adapazarı mı?' dediler. Biz kararımızı verdik. Sakarya Karasu'da fabrikamızı kuracağız. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün burada katkılarından söz etmek de yerinde olacaktır.

Yıl sonundan evvel fabrikayı tamamlamak istiyoruz. Çünkü Teşvik Yasası'nda son aşamaya gelindi. Dolayısıyla çalışmaları tamamlayıp bitireceğiz. Fabrika toplamda 2 bin dönümlük araziye kurulacak. Ancak arazi içinde bir meralık alan çıktı. Bununla ilgili sorunları aşmaya çalışıyoruz. Sorun 900 dönümlük alanda, kalan toplam bin 100 dönüm için böyle bir şey yok. Önümüzdeki günlerde bunların alımları olacak. Arazinin tahsisinden vazgeçtik. Başka bir yöntemle satın almaya karar verdik. Aralık ayında fabrikanın temelini atacağız. Karasu'da yapımına koyulacağımız üretim alanında 3 bin personel istihdam etmeyi öngörüyoruz. Bunun yan sanayiye de yansıyacağına kanaat getiriyoruz. Dolayısıyla 10 bin insanımıza istihdam yaratmayı hedefliyoruz."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim