• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Chrome, çoklu sekme sesi sorununu çözüyor

Chrome, çoklu sekme sesi sorununu çözüyor
Yeni bir deneysel Chrome özelliği, çok sayıda sekmenin sesini otomatik olarak kapatıyor.

Deneme aşamasındaki yeni bir Chrome özelliği sayesinde tek bir sekmeden ses çıkmasını sağlamak ve diğer sekmelerin sesini kapatmak mümkün olacak. Chrome geliştiriciler (Developer) kanalında “manage audio focus” adında yeni bir özellik sunuyor. Böylece kullanımda olmayan tarayıcı sekmelerini otomatik olarak susturulabiliyor.

Facebook’ta çok sayıda sekme açtığınızı ve her bir sekmeden değişik sesler geldiğini düşünün. Otomatik olarak oynatılan videolar nedeniyle bu durum sıkça başınıza gelmiş olabilir. Bir anda hoparlörlerden baş ağrıtıcı, ne dediği anlaşılmayan tuhaf sesler gelebilir.

“Manage audio focus” seçeneğini etkinleştirdiğinizde, sadece o anda baktığınız sekmeden ses geliyor. Bu özellik şu anda sadece, Chrome’un deneysel bir sürümü olan Chrome Dev Channel’da aktif. Bu sürümde, stabil sürümde olmayan bazı can sıkıcı hataların olabileceğini hatırlatalım.

Dev Channel’a bu adresten girdikten sonra adres çubuğuna şunu girin:

“Manage audio focus across tabs” başlığını arayın. Bunun altındaki açılır menüye tıklayın ve “Enabled”i seçin. Şimdi de Chrome penceresinin altında beliren mavi “Relaunch Now” düğmesine tıklayın.

Artık bu özelliği kullanabilirsiniz. Özellik şu anda sadece HTML5 videolarında çalışıyor. Ancak bu çok ta sorun değil, zira çoğu web sitesi artık videolar için Flash yerine HTML5 kullanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim