• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Çin, Avrupa’daki ilk elektrikli otomobili için ruhsat aldı

Çin, Avrupa’daki ilk elektrikli otomobili için ruhsat aldı
Otomotiv endüstrisindeki çalışmalarına hız veren Çin, Avrupa pazarındaki varlığını da güçlendiryor. 2017’de kurulan Aiways Grubu ilk adım olarak U5 modeli SUV Alman Rheinland eyaletinden Avrupa pazarı için ruhsat belgesi aldı.

Aiways yöneticilerinden Samuel Fu, aracın 2020 ilkbaharında Avrupa piyasasına sevkiyata başlayacağını açıkladı. Şirket başta 35 bin euroluk bir fiyat talep etmeyi öngörüyor; ancak İsviçre’deki fiyat henüz saptanmış değil. Yıllık 150 bin araçlık bir üretim planlayan U5 modelini hemen arkasından, Shanghai’de bulunan Shangrao’dan iki başka e-oto izleyecek. 
Avrupa’da arazi arabası yalnızca “online” ve -aylık 450 euro olmak üzere- kiralık olarak sunulacak. Üreticinin internet sitesinden (www.ai-ways.eu) ısmarlama ve test sürüşleri için rezervasyon Almanya’ya yapılabilecek. Araç sevkiyatı şimdilik Almanya ve daha sonra İsviçre için başlayacak.
 
Aiways konvansiyonel konseptlerden/alışılmış tarzlardan sadece motor teknolojisi açısından farklılaşmakla kalmıyor; satış ve sürüm konusunda da yepyeni çözümler uyguluyor. Test sürüşü talep edenler satıcı tarafından evinde veya işyerinde ziyaret ediliyor; garajına gidip arabayı denemeye gerek yok.  
 
4,68 metre uzunluğundaki SUV 503 kilometrelik bir menzile ve az yer kaplayan elektromotoru ve 2,80 metrelik dingil mesafesi sayesinde çok geniş bir iç mekana sahip. Geçen eylül ayında yapılan 14 bin km’lik test sürüşlerinde akünün tek doldurulmasıyla 400 km yol gidildiği için teorik menzil hiç de gerçekçilik dışı değil.

Çin Uluslararası Radyosu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim