• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Çin, dünyanın en büyük nano-teknoloji tesisini kuruyor

Çin, dünyanın en büyük nano-teknoloji tesisini kuruyor
Çin Uluslararası Radyosu - Çinli bilim insanları, nano-bilim ve nano-teknoloji alanlarında dünyanın en geniş çok işlevli araştırma platformunu inşa ediyor.

Çin Uluslararası Radyosu  - Çinli bilim insanları, nano-bilim ve nano-teknoloji alanlarında dünyanın en geniş çok işlevli araştırma platformunu inşa ediyor.

Jiangsu eyaletinin Suzhou kentinde yer alan Vakum Bileşik Nano-X Araştırmaları Tesisi, en gelişmiş materyal çoğaltma imkânları, aygıt üretimi ve testleri gibi fonksiyonları ultra yüksek vakum ortamında birleştirir.

Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı Suzhou Nano-teknoloji ve Nano-biyonik Enstitüsü uzmanı Ding Sunan, konuyla ilgili açıklamasında, "Uzayın ultra yüksek vakum ortamının bir benzeri olan platformumuzda nano ölçekli aygıt üretimi doğrultusunda yeni bir rota üzerinde çalışıyoruz." dedi.

İlk bölümünün inşasına 2014'te başlanan tesisin, 2018'e kadar tamamlanması planlanıyor. Nano-X sistemi için birinci aşamada sağlanan finansman 320 milyon yuana (yaklaşık 46,5 milyon ABD Doları) ulaştı. Proje tamamlandığında toplam maliyetin 1,5 milyar yuana çıkacağı öngörüldü.

Nano-X sistem, havadan kaynaklanan yüzey kirliliğini önleme, materyallerin asıl özelliklerini koruma ve kuantum kontrolü gibi imkânlar sunuyor. Sistemin, Çin'in milli araştırma altyapısına dâhil edilerek, dünya standartlarında dışa açık bir nano-teknoloji araştırma ve geliştirme platformu olması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim