• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Denizciler, Rize'ye 200 milyon dolarlık sosyal yatırım için düğmeye bastı

Denizciler, Rize'ye 200 milyon dolarlık sosyal yatırım için düğmeye bastı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Rize'ye yatırım yapmak amacıyla bir grup denizcinin ortak olarak kurduğu Rize İnşaat ve Yatırım A.Ş, 200 milyon dolarlık sosyal yatırım için düğmeye bastı.

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Rize'ye yatırım yapmak amacıyla bir grup denizcinin ortak olarak kurduğu Rize İnşaat ve Yatırım A.Ş,  200 milyon dolarlık yatırım için düğmeye bastı.

Rize İnşaat ve Yatırım A.Ş. Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, Rize'nin sosyal ve ekonomik hayatına katkı sağlayacak yatırımlarla ilgili, Deniz Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu.

Dönemin Başbakanı ve şu anda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Rize İnşaat ve Yatırım A.Ş.'nin 30 milyon ödenmiş sermayesi ve 38 ortaklı olarak hayata geçirildiğini söyleyen Murat Kıran, şirketin amacının kar dağıtmak değil, kazancın yeniden yatırıma  dönüştürülmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir grup işadamı ile biraraya gelerek, Rize'nin kalkınmasına bölge insanının katkısı olmasını istemesi üzerine Rize İnşaat ve Yatırım A.Ş.'yi kurduklarını, Rize'ye yakışan bir Stadyum ve Olimpik Yüzme Havuzu'nun da içinde bulunduğu bir spor kompleksini tamamlayarak hizmete açtıklarını belirten Murat Kıran, şehrin içinde kalan eski Rize Stadyumunu yıkarak yerine bölgenin en büyük AVM'sini inşa etmeye başladıklarını kaydetti;

Rize İnşaat ve Yatırım A.Ş. Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, şunları söyledi;

"Rize, konum olarak zor bir coğrafyada bulunuyor. Her taraf yamaç. Rize’nin merkezi bile dolgu alanları yapılarak kurulmuş bir şehir. Tarım hayvancılık çok zor olduğu gibi, yapılamıyor. Yani bir tek çayımız var. Onu da doğru düzgün yapabildiğimizi söyleyemeyiz. Rize’de bir iş imkanı yok. Yani bir fabrika kuramıyorsunuz düz alan  yok. Doğru düzgün bir şey yapamıyorsunuz. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla içinde armatörler ve denizcilerin de olduğu 38 ortaklı bir şirket kurduk. Bu şirketle birlikte projeler geliştirmeye başladık. İlk önce şehrin merkezinde kalan Rize Stadının taşınmasını projelendirdik. Önceden 8 bin seyirci kapasiteli stadyumun yerine 15 bin 500 seyirci kapasiteli stadyum yaptık. Hemen bitişiğinde 1500 kişilik olimpik müsabakaların düzenleyebildiği, yüksek atlamanın yapılabildiği bir yüzme kompleksi inşa ettik. Ayrıca spor kompleksin hemen bitişiğine 3000 kişilik çok maksatlı kapalı spor salonu yaptık. Bu sayede şehrin önce spor ile yaşamasının önünü açtık." dedi.

rize_1-001.jpg

ŞEHRİN SOSYAL DOKUSUNA KATKI SAĞLIYORUZ

Şehrin içinde kalan eski Rize Stadyumunu yıkarak, yerine şehrin simgesi haline gelecek AVM ve Rezidansın temellerini attıklarını ifade eden  Rize İnşaat ve Yatırım A.Ş. Başkan Yardımcısı Murat Kıran, bu sayede şehrin sosyal dokusuna katkı sağlayacaklarını belirtti.

Murat Kıran şunları kaydetti; "Eski Rize Stadyumun bulunduğu 30 dönümlük araziye çok güzel bir proje geliştirdik. Rize'de dışarıdan gelen 20 bin öğrenci eğitim görüyor. Rize'nin 250 günü yağmurlu veya kapalı geçiyor. Doğru dürüst bir kapalı bir yaşam alanı yok. Bu proje sayesinde içinde alışveriş, yiyecek ve içecek alanlarını olduğu sinema salonlarının bulunduğu bir yaşam alanı sayesinde Rize'nin sosyal hayatını bir katkı sağlamış olacağız. Ayrıca Şehrin simgesini çağrıştıran Çay Yaprağı figüründe bir rezidans sayesinde, Rize'nin dışında başka şehirlerde yaşayan hemşerilerimize konut ihtiyacını giderecek alternatifler sunmuş olacağız" diye konuştu.,

Rize İnşaat ve Yatırım A.Ş.'nin Rize Stadyumu, Olimpik Yüzme Havuzu, Kapalı Spor Salonu, AVM ve Rezidans ile birlikte 200 milyon dolarlık bir yatırımı gerçekleştirdiğini söyleyen Rize İnşaat ve Yatırım A.Ş. Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, "Sosyal Projelere ön planda olan bir şirket olduklarını" sözlerine ekledi.

rize_2.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim