• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

OPET, ‘Trafik Dedektifleri’yle farkındalık yaratmaya devam ediyor

OPET, ‘Trafik Dedektifleri’yle farkındalık yaratmaya devam ediyor
OPET, ‘Trafiği güvenli bir Türkiye’ hedefiyle çalışmalarına hızla devam ediyor.

Trafik güvenliği konusunda çocuk ve gençlerde farkındalık ve bilinç oluşmasını hedefleyen Trafik Dedektifleri Projesi ile 5 yılda, Türkiye’nin 81 ilinde, 3 milyon 500 bin öğrenciye ulaşan OPET, bu konudaki çalışmalarını yaygınlaştırarak sürdürüyor. OPET’in katkılarıyla İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle, 16 -18 Kasım tarihleri arasında Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi’nde düzenlenen “8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi” açılış törenine Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan katıldı.

“Trafikte Saygı Hayata Saygı” temasını taşıyan sempozyum kapsamında OPET’in uluslararası platformlarda da başarısı tescillenen ‘Trafik Dedektifleri Projesi eğitimleri de gerçekleşti. Trafik Dedektifleri Projesi'ne özel olarak hazırlanan eğitim salonunda Yenimahalle Şehit Mehmet Bora Tayfur İlkokulu, Çankaya Sarar İlkokulu, Mamak Abidinpaşa İlkokulu ve Altındağ Yıldırım Beyazıt İlkokulu’nda okuyan 600’ü aşkın öğrenciye, trafik kurallarını tam anlamıyla bilen ve bu konuda sorumluluk alan bireylere dönüştürmek amacıyla eğitim verildi. İki gün süren eğitimlerde öğrenciler; trafik işaret ve levhalarından emniyet kemerinin önemine, güvenli bisiklet kullanımından araçta güvenli yolculuğa kadar trafiğe dair tüm kurallar hakkında bilgi sahibi oldu. Ayrıca, Trafik Dedektifleri Projesi’nin alt açılımı olan “Yaşam Kemeri” vurgusu ile eğitime katılan tüm öğrencilere emniyet kemerinin önemi hatırlatıldı. OPET’in maskotu OPEDO’nun da yer aldığı etkinlik kapsamında eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, "Trafik Dedektifi" unvanını kazandı. ‘OPET Trafik Dedektifleri’ standının ziyaretçilerine de trafik güvenliği konusunda bilgi verildi.

Sempozyumda; trafikte saygı, trafik güvenliği ve medya, uluslararası trafik güvenliği uygulamaları, şoförlerin sorunları, bu sorunların trafik günliğine etkisi ve çözüm yolları, sayısal takoğrafın karayolu trafik güvenliğine etkisi, akıllı ulaşım sistemleri, trafik denetimlerinde yeni yaklaşımlar, karayolu trafik güvenliği perspektifinde yeni nesil araçlar ve otomotiv sanayi, e-call (acil çağrı sistemi) konuları ele alınıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim