• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Dördüncü sanayi devrimi: Yazılım

Dördüncü sanayi devrimi: Yazılım
Yazılım Sanayicileri Derneği Başkanı Güneş, dördüncü sanayi devriminin yakıtının yazılım olduğunu söyledi.

Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) Başkanı Doğan Ufuk Güneş, hedeflerinin 5 trilyon dolarlık yazılım pazarından 50 milyar dolarlık pay alabilmek olduğunu söyledi. Güneş, bunun Türkiye’nin bilgi-işlem teknolojilerinde bölgesel merkez olmasıyla sağlanabileceğine dikkati çekti.

YASAD Başkanı Ufuk Güneş, “Vizyonumuz, Türkiye’yi önümüzdeki 10 yıl içinde bilgi-işlem teknolojilerinde bölgesel merkez yapmak. Bu teknolojilerde Türkiye’yi bölgesel merkez yaparsak ki yapabiliriz, dünya yazılım pazarı 5 trilyon dolardır. Bizim hedefimiz bundan minimum yüzde 1 pay almak. Bu 50 milyar dolar demek.” diye konuştu.

“Dördüncü sanayi devrimi”

Güneş, dördüncü sanayi devriminin (Endüstri 4.0) geldiğini, bu yeni çağı yazılımcıların çok iyi anladığını ancak sanayici ve bankaların farkında olmadığını savundu. 

Türkiye’nin bilgi çağını kaçırması halinde ülkenin yakalayabileceği başka bir treninin olmayacağını belirten Güneş, “Aksi durumda bizim çocuklarımız sadece ve sadece ilerlemiş ülkelerden gelen turistlere hizmetçilik yaparlar. Çok yazık olur.” dedi. 

Güneş, Türkiye’nin genç bir nüfusu olduğunu ve bunların da teknolojiye çok yatkın olduğunu belirterek, “Genç ve teknoloji kullanan nesli bir an evvel üretebilen seviyede yetiştirmemiz lazım. Hatta teknolojiye sahip olmamız lazım. Patent sahibi olmamız lazım. Sahip olduğumuz zaman her taraf sizin.” diye konuştu.

Dördüncü sanayi devriminin yakıtının yazılım, ham maddesinin de insan olduğunu vurgulayan Güneş, “Eğer insan yoksa yazılımcılar diye bir şey olmaz. Nitelikli insan lazım.” ifadelerini kullandı.

“Her yıl 70 bin personele ihtiyacımız var”

YASAD Başkanı Ufuk Güneş, 160 bin kişinin çalıştığı yazılım sektörünün yetişmiş personel sıkıntısı çektiğini anlattı. Her yıl 70 bin elemana ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Güneş, ancak üniversitelerden mezun olan kişi sayısının bile 10 bin olduğuna dikkati çekerek, bu insanların bir kısmının da sektörün aradığı kalitede olmadığını belirtti. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim