• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Dronelar kozlarını Forum İstanbul’da paylaştı!

Dronelar kozlarını Forum İstanbul’da paylaştı!
Forum İstanbul ve Tech Drone League’in düzenlediği drone yarışı, 15 Haziran’da Forum İstanbul Metro Meydan’da gerçekleşti.

GELİŞEN teknolojiyi her alanda destekleyen Forum İstanbul, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin en büyük drone yarışına ev sahipliği yaptı. Büyük heyecana sahne olan yarışta 3. Adana’dan Buğra Kaan Kabakçı, 2. Hollanda’dan Vince Irie, 1. ise İzmir’den Berat Özdemir oldu. Ödül olarak birinciye 1500TL, ikinciye 1000TL, üçüncüye 500TL, dördüncüye ve simülatör yarışması kazananlarına ise yurt dışından ödül almış TDL pilotu Barış Alptarafından tasarlanan DWorks R21 frame verildi.

 

Ozan Doğulu canlı performansıyla renk kattı

 

Yarıştan önce pilotların sürüşüne açılan simülatörde kazanan Murat Ramadanoğlu olurken 4’ten 10’a kadar dereceye giren pilotlara da madalyaları takdim edildi.

Forum İstanbul’daki yarışta tüm gün DJ ve MC ile eğlence devam ederken katılımcılar ünlü drone pilotları ile tanışma imkânı yakaladı.

Türkiye’nin en ünlü DJ’lerinden Ozan Doğulu, Forum İstanbul’daki Tech Drone League yarışlarının finalinde binlerce kişiye keyifli saatler yaşattı. Doğulu ayrıca drone yarış pilotlarının dronelarını kontrol etmek için kullandığı FPV (First Person View) gözlüğü de takarak drone yarış dünyasını ilk kez deneyimledi.

 

 

Pist babalar ve çocuklarının

 

16 Haziran’da ise Babalar Günü vesilesiyle pist bu kez babalar ve çocuklarına açıldı. FPV şov uçuşlarının da yapıldığı pistte TDL eğitmenleri dileyenlere drone uçuş eğitimi verirken; drone simülatörleri, VR deneyim, maker alanı, Segwayler, elle kumandalı dronelar, topla drone vurma gibi eğlenceli içeriklerle etkinlikler gerçekleştirildi. Babalar gününe özel yarışmaların kazananlarına madalyaları takdim edildi.

0’dan 200 kilometre hıza sadece 1,5 saniyede ulaşabilen droneların nefes kesen rekabeti, tüm dünyada Formula 1’e rakip olarak gösteriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim