• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Dünyanın en çok satan 4X4'ü belli oldu

Dünyanın en çok satan 4X4'ü belli oldu
Subaru, 2016 yılında dünyanın en çok 4x4 otomobil satışı gerçekleştiren markası konumuna yükseldi.

Simetrik Sürekli Dört Çeker sistemi ve Boxer motor gibi markaya özgü teknolojileri araçlarında kullanarak otomotiv sektöründe özel bir konuma sahip olan Subaru markası, Nisan 2015 ile Nisan 2016 tarihleri arasında 965 bin 892 adet dört tekerlekten çekişli otomobil satışı gerçekleştirerek bu alanda dünya lideri konumuna geldi. Küresel 4x4 otomobil satışlarında yüzde 15.3’lük bir paya denk gelen bu satış başarısıyla Subaru, ilk defa 1 milyon adet 4x4 araç satışına ulaşmaya bu kadar yaklaştı. Sadece 4x4 otomobillerin satış rakamlarına bakıldığında Subaru’nun en yakın rakibi ile arasında yaklaşık 240 bin adet fark bulunuyor.

Subaru’nun bu başarısında, markanın kendi Ar-Ge yatırımları sonucunda hayata geçirdiği güvenlik teknolojilerinin de etkisi oldu. Dünyanın dört bir yanındaki pek çok bağımsız test kuruluşu tarafından özel güvenlik ödülleri kazanan Subaru; araçlar, yayalar ve bisiklet kullanıcıları gibi hareketli nesneleri ve şeritleri algılayarak olası kazaları önlemek için stereo kamera teknolojisinin kullanıldığı ilk sistem olan EyeSight sayesinde de ölüm ve yaralanmalı kaza sayısının azalmasını sağlıyor.

Türkiye’de, 360 Derece Güvenlik ve sürüş keyfi sunan Subaru modellerinin yüzde 99’u Simetrik Sürekli Dört Çeker sistemine sahip. Türkiye otomobil pazarında bu anlamda rakipsiz olan Subaru, XV, Levorg, Forester ve Outback modellerinde Simetrik Sürekli Dört Çeker sistemi ve Boxer motora yer verirken, arkadan itişli aktarmasıyla safkan sürüş keyfi sunan BRZ modelinde de Boxer motor kullanılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim