• BIST 8718.11
  • Altın 2246.233
  • Dolar 32.3342
  • Euro 35.1742
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Duvarların arkasını gören drone

Duvarların arkasını gören drone
Duvarların arkasını görebilmek, iki drone'un oluşturduğu yeni sistem ve Wi-Fi sayesinde gerçek oluyor.

Kaliforniya Santa Barbara Üniversitesi araştırmacıları bir çift drone'un beraber çalışarak duvarların arkasını görmelerine imkan tanıyan ilginç bir sistem geliştirdi. Bu teknik, sadece standart Wi-Fi sinyallerini ve mağazalardan alınabilecek parçaları kullanıyor ve elektrik - bilgisayar mühendisliği profesörü Yasamin Mostofi'nin laboratuvarındaki araştırmacılar tarafından geliştirildi.

Mostofi'nin söylediğine göre yaklaşımları insansız hava araçlarının sadece Wi-Fi sinyallerini kullanarak duvarların arkasının detaylı görüntülerini oluşturmalarına imkan tanıyabiliyor: "Bu yaklaşım sadece Wi-Fi (sinyal gücü) ölçümlerini kullanıyor ve alanın daha önceden ölçülmesine veya nesnelerin görüntülenmek için hareket etmelerine gerek duymuyor."

Yapılan testlerde ekip, iki otonom octocopter'ın kapalı, dört duvarlı bir tuğla "evin" dışında uçurdu. Cihazların biri sürekli olarak Wi-Fi sinyali yayarken, diğeri de sinyal gücünü ölçüyor. Daha sonra da evin içeriğinin tahmini bir görüntüsü oluşturulabiliyor çünkü Wi-Fi sinyalleri içerideki nesnelerin şekillerinden etkileniyor. Sonuç olarak ortaya çıkan yüksek çözünürlüklü 3D görüntü gerçek durumu oldukça yakın bir şekilde ortaya koyabiliyor.

Projenin baş PhD öğrencisi Chitra R. Karanam'ın söylediğine göre duvarların arkasının yüksek çözünürlüklü 3D görüntülerini oluşturmakta ciddi bir zorluk söz konusu ve bu da yaklaşımları için temel motivasyonu oluşturuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim