• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

e-yoklama geliyor

e-yoklama geliyor
e-Devlet üzerinde geliştirilen “e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri Projesi” hizmeti yakında tüm Türkiye'nin kullanımına açılıyor

Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliğinde başlatılan 'e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri Projesi'nde sona gelindi. Proje kapsamında askere gidecek olan kişiler sağlık muayenesi için askerlik şubelerine gitmeden kayıtlı oldukları aile hekimlerine müracaat ederek sağlık muayenelerini başlatabilmeleri ile yükümlülerin geçmiş sağlık durumları da dikkate alınarak muayene edilmeleri sağlanması hedefleniyor.

2016 yılında duyurulmuştu

Milli Savunma Bakanlığı, askerlik yoklaması ve sağlık muayenesi işlemlerinin e-Devlet kapısı üzerinden yapılabileceğini 2016 yılının kasım ayında duyurmuş ve bu alandaki ilk örnek çalışma Manisa'da başlatılmıştı.  Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Askeralma Genel Müdürlüğü (MSB), Sağlık Bakanlığı (Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Bilgi Sistemliri Genel Müddürlüğü) ve Ulaştırma Bakanlığı (TÜRKSAT Genel Müdürlüğü) arasında geliştirilen işbirliği neticesinde 'e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri' projesinin başlatıldığı açıklanmıştı.

Bu proje ile yoklama işlemlerinde talep edilen bilgi formlarının (Sağlık Durumu Hakkında Bilgi Formu ve Sınıflandırmaya Esas Ek Bilgi Formu) e-Devlet kapısı üzerinden doldurulması ve kayıtlı olunan aile hekimine giderek yoklama işlemlerinin yapılabilmesinin hedeflendiği belirtilmişti. O dönem Şubat 2017'de Türkiye geneline açılması planlanan çalışma öngörülen tarihte kullanıma sunulamadı.

14 Mayıs 2018'de kullanıma sunuluyor

Alınan son bilgilere göre ise çalışmalar tamamlanmak üzere ve söz konusu hizmet 14 Mayıs 2018'de tüm Türkiye genelinde kullanıma sunulacak. Proje hayata geçtiğinde askere gidecek olan vatandaşlar yoklama işlemlerini e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilirken muayene işlemlerini de aile hekimleri üzerinden yapabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim