• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Ejder Yalçın zırhlısına sıra dışı rakip

Ejder Yalçın zırhlısına sıra dışı rakip
Türk savunma sanayisinin son dönemdeki en dikkati çeken zırhlı kara araçlarından Ejder Yalçın, sıra dışı bir gösterinin parçası oldu.

Bugüne kadar zorlu şartlar ve coğrafyalarda performans sınavlarından geçen, güçlü rakiplerle mücadele eden, sıcak bölgelerde askeri personeli tehditlerden koruyan Ejder Yalçın 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı, bu kez sınıfının tamamen dışındaki bir rakiple gösteride karşı karşıya geldi.

Savunma sanayisinin önemli zırhlı kara aracı üreticilerinden Nurol Makina ve Sanayi AŞ'nin Sincan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesisleri, sıra dışı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Şirketin farklı konseptlerdeki zırhlı araçları ürettiği ve test ettiği tesis, alışılmışın dışında bir konuğu ağırladı.

Zorlu parkurlarıyla dikkati çeken enduro motosiklet yarışı Red Bull Sea To Sky'a katılan şirket çalışanı Atilla Özkolaçık, motorsikletiyle test pistinde boy gösterdi.

Zırhlı araçların yeteneklerinin ölçülmesi amacıyla çeşitli engellerle donatılan parkurda performansını ortaya koyan Özkolaçık'a, daha sonra Ejder Yalçın eşlik etti. Özkolaçık, pistte Ejder Yalçın ile birlikte motorsikletinin sınırlarını zorladı, engelleri yan yana aştı.

Ejder Yalçın, askeri birliklerle güvenlik güçlerinin meskun mahal ve kırsal alanlar dahil, her türlü bölge ve arazi şartlarında harekat ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla üretildi.

Ortaya çıkan yeni ihtiyaçlar ve gelişen teknolojiler doğrultusunda yeni kabiliyetlerle donatılan Ejder Yalçın, saatte 120 kilometre hızla görev yapabiliyor.

Enduro motosiklet yarışı Red Bull Sea To Sky yarışı 30 Eylül'e kadar Antalya'nın Kemer ilçesinde devam edecek.

Bu yıl sekizinci kez düzenlenen yarış, dünyanın en iyi ekstrem enduro yarışçılarını buluşturuyor.

Deniz seviyesinden başlayacak yarışta, plaj, orman ve dağ etaplarıyla yarışmacılar adeta gökyüzüne çıkacak. Yarışmanın galibi 2 bin 365 metre yükseklikte belli olacak. Yarışmada, pro yarışçılarla birlikte yerel amatörler de kıyasıya rekabet edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim