• BIST 8718.11
  • Altın 2246.931
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1867
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

"Elektrikli araçlarımız, gelecek vizyonumuzun parçası"

"Elektrikli araçlarımız, gelecek vizyonumuzun parçası"
Temsa CEO’su Aslan Uzun, "Elektrikli araçlarımız sadece birer sanayi ürünü değil; aynı zamanda gelecek vizyonumuzun birer parçası" dedi.

Gelişen teknolojiye ve değişen ihtiyaçlara yönelik ürünler sunmada öncü şirket olmaya devam edeceklerini belirten Temsa CEO’su Aslan Uzun, “Temsa’yı bir otobüs üreticisinden bir servis sağlayıcısına dönüştürmemiz şart ve bu kapsamda da çok ciddi bir dönüşüm içerisindeyiz. Enerji Zirvesi kapsamında sergilediğimiz MD 9 ElectriCITY de aslında bu iddiamızın en somut örneklerinden. Elektrikli araçlarımız sadece birer sanayi ürünü değil; aynı zamanda gelecek vizyonumuzun birer parçası” dedi.

10. Türkiye Enerji Zirvesi 6-8 Ekim tarihleri arasında Antalya’da Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in de katılımıyla gerçekleştirildi. Zirvede bir konuşma gerçekleştiren Temsa CEO’su Aslan Uzun şirketin gelecek vizyonuna yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Değişimin çok hızlı yaşandığına ve bu değişime uyum sağlayacakların kazanmaya devam edeceklerini vurgulayan Temsa CEO’su Aslan Uzun, “50 yılı geride bırakan Temsa’yı da artık bu süreçte biz yeniden tanımlıyoruz ve Temsa, artık teknoloji odaklı bir otobüs şirketinden çok, otobüs üretimi yapan bir teknoloji şirketidir diyoruz. Hedefimiz TEMSA’yı bugünün şirketinden geleceğin şirketi haline getirmek” dedi. 

3 elektrikli otobüs ürün gamına sahibiz

Temsa’nın 50 yılı aşkın tecrübesiyle otobüs ve midibüs üretiminde dünyanın lider otomotiv markaları arasında yer aldığını belirten Aslan Uzun, “66 ülkede 15 bini aşkın Temsa aracı yollarda hizmet veriyor. Gelirlerimizin yüzde 75’inden fazlasını yurt dışından elde ediyoruz. Önümüzdeki süreçte elektrikli ürün gruplarına sahip olan markalar bir adım daha öne geçecek. Hali hazırda Temsa müşterilerine birden fazla elektrikli model sunan ender markalardan biri konumunda. Şirketimizin seri üretime hazır 9 metrelik 'MD9', 12 metrelik 'AvenueElectron' ve Aselsan ile birlikte geliştirdiğimiz yüzde yüz yerli elektrikli otobüs 'Avenue EV' olmak üzere 3 modeli bulunuyor. MD9 ElectriCITY aracımızın ihracatına yönelik ilk anlaşmayı İsveç’le yapmış durumdayız. Elektrikli araçlarımızla ihracatımızın da önemli bir ivme kazanacağına inanıyoruz” dedi.

Akıllı şehirlerin önemli bir parçası olacağız

Teknolojideki hızlı gelişimin dünyadaki ekonomik trendleri ve tüm sektörleri yeniden şekillendirdiğine de dikkat çeken Temsa CEO’su Aslan Uzun, “ Bu trendlerin başında akıllı şehirler ve akıllı ulaşım öne çıkıyor. Temsa olarak toplu ulaşım anlayışını baştan aşağı değiştirecek olan akıllı şehirlerin de önemli bir parçası olacağız. Smart Mobility vizyonumuz ile kendimizi gelişen teknolojiye öncülük eden, akıllı ürünlerini akıllı fabrikada üreten bir şirket olarak konumlandırıyoruz.” dedi. 

Temsa’da dönüşüm sürüyor

Artık sadece otobüs ve midibüs üretiminin yeterli olmadığını da belirten Aslan Uzun, “Dünya ekonomisindeki değişime paralel olarak TEMSA’yı da bir otobüs üreticisinden bir servis sağlayıcısına dönüştürmemiz şart ve bu kapsamda da çok ciddi bir dönüşüm içerisindeyiz. Zirve kapsamında sergilediğimiz MD 9 ElectriCITY de aslında bu iddiamızın en somut örneklerinden. Elektrikli araçlarımız sadece birer sanayi ürünü değil; aynı zamanda gelecek vizyonumuzun birer parçası. Her sektörün dünya için hazırlayabileceği bir reçete var. Bizimkisi ise hiç şüphe yok ki elektrikli araçlar. Biz TEMSA olarak; Türkiye’de kurduğumuz Temsa Batarya Laboratuvarı’nda, elektrikli araçlar için gerekli olan batarya paketleri ve batarya yönetim sistemlerini tasarlıyor, bunların tüm yazılımlarını hazırlıyoruz. Bize bu konuda büyük rekabet avantajı sağlayacak elektrikli araç batarya paketini yaptık, batarya yönetim sistemleri ve güç dağıtımı ünitesi donanım ve yazılımını tamamladık. Gelecek yıllarda da teknoloji odaklı yatırımlarımızı sürdürerek, batarya laboratuvarını genişleteceğiz .Bir yandan yurt içinde ve yurt dışındaki araç parkımızı genişletirken, bir yandan da elektrikli ve otonom araçlar gibi çok sayıda yeni nesil projenin bayrak taşıyıcılığını yapıyoruz. Hedefimiz; yakın gelecekte toplu ulaşım anlayışını baştan aşağı değiştirecek olan akıllı şehirlerin önemli bir parçası olmak” dedi.

Kaynak: LOJİPORT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim