• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

En fazla akıllı telefonu Samsung sattı!

En fazla akıllı telefonu Samsung sattı!
Bu yılın ilk çeyreğine ait akıllı telefon satışları ile ilgili açıklanan rakamlara göre Samsung yine liderlik koltuğuna oturdu.

Araştırma şirketi Gartner'ın rakamlarına göre 2016 yılının ilk çeyreğinde dünya çapında en fazla akıllı cep telefonu satan marka Samsung oldu. Raporda yer alan verilere göre bu yılın ilk çeyreğinde dünya çapında en fazla cep telefonu satan marka koltuğuna 81 milyon 186 bin ile Samsung oturdu. Onu 51 milyon 629 ile Apple ikinci, 28 milyon 861 ile Huawei ise üçüncü olarak takip etti. Yüzdelik olarak pazar paylarına baktığımızda Samsung 23.2, Apple 14.8 ve Huawei 8.3 olarak karşımıza çıkıyor.

Raporda dikkat çeken bir nokta ise Samsung ve Apple'ın pazar paylarındaki düşüş. Samsung'un pazar payı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 24.1'den 23.2'ye, Apple ise yüzde 17.9'dan yüzde 14.8'e düştü. Huawei, Oppo, Xiaomi gibi Çin merkezli markalar ise hem satış adeti hem de yüzde anlamında pazar paylarını artırdılar

Windows Phone ve BlackBerry OS tarih oluyor

Öte yandan yazılım devi Microsoft'un büyük umutlarla girdiği ve Nokia'yı satın alarak bu alanda isim yapmaya çalıştığı akıllı telefon pazarındaki işleri umduğu gibi gitmiyor. Son açıklanan rakamlara göre Windows Phone işletim sisteminin pazar payı yüzde 1'in atına düştü.

Gartner'ın aynı raporunda yer alan rakamlara göre bu yılın ilk çeyreğinde Windows Phone işletim sistemli akıllı telefonların pazardaki payı yüzde 0.7 oldu. Geçen yılın aynı çeyreğinde bu rakam 2.5 olmuştu. Satılan telefon adetlerine baktığımızda ise son çeyrekte Windows Phone'lu telefon sayısının 2 milyon 399 bin olduğu görülüyor. Sektör analistlerine göre bu rakam Windows Phone'un resmen öldüğü anlamına geliyor. Benzer bir durum pazar payı yüzde 0.2 olan BlackBerry için de geçerli. Son çeyrekte dünya çapında sadece 659 bin adet BlackBerry telefon satıldı.

Android'in liderliği devam ediyor

Rapora işletim sistemi bazında baktığımızda ise Android'in geçen yılın aynı çeyreğine göre pazar payını artırarak liderliği pekiştirdiği görülüyor. Önceki yılın aynı döneminde yüzde 78.8 olan Android işletim sisteminin pazar payı bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 84.1'e yükseldi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim