• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Ergün'den yerli otomobile teşvik sözü

Ergün'den yerli otomobile teşvik sözü
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, otomotiv sektöründe iç pazarın 1 milyona doğru hızlı bir şekilde yürüyeceğini ve halende yürümekte olduğunu belirtti.

Yerli otomobile teşvik sözü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, otomotiv sektöründe iç pazarın 1 milyona doğru hızlı bir şekilde yürüyeceğini ve halende yürümekte olduğunu belirtti.

Bakan Ergün, Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) Başkanı Kudret Önen ile beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Bakan Ergün, otomotiv sektöründe iç pazarın 1 milyona doğru hızlı bir şekilde yürüyeceğini ve halende yürümekte olduğunu söyledi. Hızlı bir şekilde 1 milyona yürüyen pazarda mevcut durumu değiştirmeleri gerektiğini belirten Ergün, mevcut durumda pazarın üçte ikisinin ithal ürünlerle, üçte birinin de yerli ürünlerle tatmin edildiğini kaydetti.

Ergün, ''Yerli ürünlerle toplumun tatmin edileceği oranı en azından ilk etapta yüzde 50'ye ve ondan sonra üçte ikiye çıkarmak, böyle bir sorumluluğu da sektör olarak, hükümet olarak hep birlikte yerine getirmek bizim için önemli bir görev olacaktır'' dedi.

Ergün, sanayinin ve teknolojinin gelişmesi ve güçlenmesi için bu dönemde kamu alımlarında yerli ürünlerdeki yerlilik oranı en yüksek ürünlerin alımının sağlanması konusunda hassasiyet göstereceklerini ve bu konuyu dikkatle takip edeceklerini bildirdi. Bakan Ergün, Türkiye'nin otomotivde yeni bir marka ve model oluşturması gerektiğini anlatırken, bugün Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'nin temsilcileriyle görüştüğünü, onların yaptığı bir tüketici anketine göre otomobil alırken soru yöneltilenlerin yüzde 76'sının yerli bir marka ve modelin üretilmesinin son derece memnuniyet verici olacağını bildirdiğini vurguladı. Ergün, yine ankete katılanların yüzde 16'sının da ilk etap da böyle bir marka ve modeli tercih edeceklerini bildirdiklerini aktardı.

Bir gazetecinin 'OSD'nin yerli otomobiller konusunda daha önce hazırladığını açıkladığı raporu ne zaman sunulacak' şeklindeki sorusuna Bakan Ergün, söz konusu raporun Eylül ayında kendisine takdim edileceğini ifade etti. Bu konuda hazırlıkların son aşamaya getirildiğini ifade eden Ergün, OSD'nin bu çalışmasını yakından takip ettiklerini söyledi.

Yerli otomobiller konusunda kamunun nasıl teşvik edileceğine yönelik bir soruya Ergün, ''Kuşkusuz şu anda sözlerle teşvik ettiğimiz (Arkadaş bunu muhakkak yapalım) sektörü, sözlerle teşvik ettiğimiz bu konuyu, elbette fiiliyatta da teşvik edeceğiz'' karşılığını verdi.

Teşvik unsurlarını birlikte gözden geçireceklerini belirten Ergün, ''Yani hangi teşvikler bu konunun daha sağlıklı bir şekilde yapılmasını bizim önümüze koyacaktır? Bunu, bugün itibarıyla şunu vereceğiz, şunu yapacağız diye açıklamaktan ziyade bu raporla birlikte arkadaşlarımızla masaya oturma, hangi teşvik unsurları bu konuyu sağlıklı bir zeminde yürütme imkanının bize verecektir bakılacak'' diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim