• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

FAA Onayladı: Google, Drone ile Kargo Nakliyesi Yapabilecek

FAA Onayladı: Google, Drone ile Kargo Nakliyesi Yapabilecek
Google, Avusturalya’dan sonra şimdi ABD Federal Havacılık Kurumu’ndan (FAA) onayını almasıyla birlikte artık ABD’deki müşterilerine drone ile ticari kargo nakliyesi yapabilecek.

Wing, bu ayın başlarında Avusturalya’dan ticari kargo nakliyesi için onay almıştı. Google ve Google şirketlerinin tek çatı altında toplandığı Alphabet şirketinin bünyesinde bulunan şirket, Avusturalya’dan sonra şimdi ABD Federal Havacılık Kurumu’ndan (FAA) onayını almasıyla birlikte artık ABD’deki müşterilerine drone ile ticari kargo nakliyesi yapabilecek.

Cuma ve Pazartesi günleri arasında imzalanan FAA sertifikası, Bloomberg’ün verdiği bilgilere göre drone şirketi Wing’i küçük boyutlu bir kargo nakliye şirketi olarak sınıflandırıyor. Wing’in verdiği bilgilere göre şirket, birkaç ay içerisinde Virginia’nın Blacksburg ve Christiansburg adlı iki kırsal şehrinde nakliyat işlemlerine başlayacak.

Wing şirketinin CEO’luğunu yapan James Ryan Burgess, konuyla ilgili “Teknolojilerimizle yöneteceğimiz bir iş için FAA’nın onayını almış olmak bizim için oldukça heyecan verici”sözlerini dile getirdi.

Wing şirketi, nakliye sırasında yerel işletmelerin ürünlerini satmayı planlıyor. Şirket, şu anda Blacksburg ve Christiansburg şehirlerinde ortaklık yapabileceği yerel tüccarlar arıyor. FAA’dan onayını alan şirket, şu anda büyük bir bariyeri aşmış durumda. Aldığı onay sayesinde şirket hem ticari nakliyat işlemlerini gerçekleştirecek hem de bu işlemler için para talep edebilecek. Nakliye işlemlerinden para talep edilebilmesi, yalnızca FAA’nın tamamlaması aylar süren, sıkı sertifika sürecini tamamlamakla gerçekleştirilebiliyor. Şirketin CEO’su Burgess, bu başarının diğer drone nakliyat şirketlerinin de önünü açacağına inanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim