• BIST 9764.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Facebook, Flash İle Snapchat’e Rakip Oluyor

Facebook, Flash İle Snapchat’e Rakip Oluyor
Facebook, “Flash” ile bir kez daha Snapchat’in tahtına göz dikiyor.

Facebook’un bir süre önce duyurduğu Snapchat kopyası Flash, resmi olarak bazı ülkelerde çıktı. Resmi APK dosyasını indirerek Türkiye’de de bu uygulamayı kullanabilirsiniz. İlk yorumlar, yeni uygulamanın birebir Snapchat kopyası olduğu yönünde. Snapchat kullanıcıları Facebook’un uygulamasında kendilerini pek yabancı hissetmeyecek. Ancak Facebook biraz daha yaratıcı olabilir ve mesajlaşma uygulamasına yeni özellikler ekleyebilirdi.

Flash, aslında zayıf bir internet bağlantısı olan ülkeler için tasarlanmış. Uygulamayı ilk indirdiğinizde de bunun farkına varabiliyorsunuz. Facebook Flash’ın dosya boyutu Snapchat’in üçte biri kadar. Kurulumdan sonra uygulamayı açtığınızda öncelikle Facebook hesabınızla giriş yapmanız gerekiyor, sadece Flash için hesap açmak mümkün değil. Giriş yaptıktan sonra karşınıza Snapchat’te olduğu gibi bir kamera görüntüsü çıkıyor.

Flash uygulamasının diğer özellikleri ve çalışma şekli de Snapchat ile neredeyse birebir aynı. Alttaki yuvarlak düğmeye basınca fotoğraf çekiyorsunuz, basılı tutarsanız video kaydediliyor. Yine değişik maskelerle yüzünüzü değiştirebiliyor ve komik selfie’ler çekebiliyorsunuz. Yukarıdan aşağıya doğru parmak hareketiyle arkadaşlarınıza, soldan sağa doğru hareketle de kişisel mesajlarınıza ulaşabiliyorsunuz. Sağdan sola hareket ise tüm resmi “hikayeleri” gösteriyor. Hikayeler, Snapchat’ten farklı olarak 1 yerine 3 gün boyunca görünür halde kalıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim