• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Facebook grupları ücretli olabilir

Facebook grupları ücretli olabilir
Facebook'un grupları ücretli hale getirecek yeni bir abonelik sistemi üzerinde çalıştığı açıklandı.

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, para kazanmak için her geçen gün farklı yöntemler denemeye devam ediyor. Bunlardan biri ise gruplara aylık ücretli abonelik sistemi olarak karşımıza çıkması olacağı ortaya çıktı. Yapılan açıklamaya göre sosyal ağ, grupların aylık abonelik sistemi ile belli bir ücret ödenmesi kurgusu üzerinde çalışıyor.

Fcebook gruplarına aylık abonelik ücreti geliyor 

Yeni test edilmeye başlanan özellikle birlikte grup yöneticileri Türk parası ile 150 TL'ye kadar üyelik ücreti talep edebilecekler. Üzerinde çalışmalar yapılan sisteme göre grup yöneticileri, kullanıcılardan 3.99 dolar ve 29.99 dolar arasında bir üyelik ücreti alabilecek. Yani belli bir grubun içeriğinden yararlanmak isteyenler, bunun için aylık ücret ödemek zorunda kalacak ve Facebook ise bu ücretten pay alarak gelir elde edecek.

Abonelik sisteminin test sürecinde ebeveyn, yemek yapma ve ev temizliği ile ilgili olan gruplar yer alıyor. Facebook’un açıklamasına göre yeni özellikle birlikte grupların gelişmesi için zamanlarının çoğunu harcayan yöneticiler aynı zamanda bu işten gelir elde edebilecek. Böylece daha kaliteli içerikler üretilecek ve paylaşılacak.

Şimdilik bu özellik hala deneme aşamasında olduğu için kullanıcılardan herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Eğer belirli gruplardaki test aşaması başarılı olursa ve finansal olarak bir fark oluşturursa, devamlı zaman geçirdiğiniz Facebook gruplarında takılmaya devam edebilmek için 150 TL’ye yakın bir ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Sistemin Türkiye'de kullanılıp kullanılmayacağı ise şimdilik belli değil. Ancak bugüne kadar ücretsiz olan Facebook gruplarına kim para vermek isteyebilir orası ayrı bir konu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim