• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Facebook, Türkiye’deki kullanıcılarını uyardı!

Facebook, Türkiye’deki kullanıcılarını uyardı!
50 milyon kullanıcının kişisel bilgilerinin çalınmasıyla büyük zarar gören Facebook, güvenlik önlemlerini artırdı. Uzmanlar yine de güvenlik konusunda Türk kullanıcıları uyardı.

Facebook, Türkiye’deki kullanıcılarını kötü amaçlı uygulamalara karşı dikkatli olmaları için uyardı.

50 milyon kullanıcının kişisel bilgilerinin çalınmasıyla büyük zarar gören Facebook, güvenlik önlemlerini artırdı. Uzmanlar, Türkiye’deki 50 milyondan fazla kullanıcısını kötü amaçlı uygulamalara karşı uyardı. İngiltere merkezli Cambridge Analytica, ‘This Is Your Digital Life’ adlı uygulama ile 50 milyon kullanıcının kişisel bilgisini ele geçirmiş ve geçtiğimiz ABD seçimlerinde çıkar amaçlı kullandığı ortaya çıkmıştı.

Bildiğiniz gibi Facebook, Cambridge skandalı sonrası kullanıcıların kişisel verilerinin çalınmasını önlemek üzere çeşitli önlemler almaya başladı ve daha şeffaf bir sosyal medya platformu bizlere sundu. 

Tüm bu şeffaflığa rağmen uzmanlar yine de kullanıcıların önlemleri bırakmaması adına; “Facebook'un Türkiye’deki 50 milyondan fazla kullanıcısının Haber Kaynağında bilgi metinleri göstererek, ‘Uygulamalar’ sekmesine yönlendirdi ve zararlı uygulamalar varsa kontrol edilmesi gerektiği yönünde uyardı” diyerek Facebook bildirgesini dikkate almaları gerektiğini belirtti. 

Facebook Haber Kaynağı’nda gösterilen uyarı metninde ise ''Verilerini güvende tutmanın ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz ve hangi uygulamalarla bilgi paylaştığını kontrol etmeni kolaylaştırıyoruz. Facebook’u kullanarak giriş yaptığın uygulamaları ve internet sitelerini görmek istediğin zaman ayarlarının Uygulamalar ve İnternet Siteleri kısmına gidebilirsin. Artık Facebook’a bağlı olmasını istemediklerini de kaldırabilirsin.” bilgisi mevcut.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim