• BIST 9079.97
  • Altın 2320.281
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9543
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Facebook'ta çöpçatanlık!

Facebook'ta çöpçatanlık!
Son aylarda kullanıcı kaybı yaşayan ve farklı alanlara yönelen Facebook şimdi de Facebook Dating isimli çöpçatanlık uygulamasını test etmeye başladı.

Firmanın halen test aşamasında olan Facebook Dating uygulaması Tinder ve benzerlerinin yaptığı gibi çöpçatanlık hizmeti vermeye hazırlanıyor. Uygulamanın test edildiği ilk ülke ise Kolombiya oldu. Facebook Dating daha önce mayıs ayında düzenlenen ve Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in de katıldığı geliştiriciler konferansı F8’de duyurulmuştu. Temelde sevgili bulma uygulaması olan Facebook Dating’in, Kolombiya’daki pilot uygulamanın ardından dünya geneline kullanıma açılması bekleniyor.

Facebook çöpçatanlık işine de el attı

İlk etapta mobil platformda sunulan Facebook Dating ile kullanıcılar telefonların konum özelliğini kullanarak şehir ve adreslerini doğruluyor. Dating uygulamasına cinsiyet, biyografi, iş, eğitim, dini inanç, boy gibi detaylar ise kullanıcı tarafından ekleniyor. Ek olarak kullanıcılar Dating profillerine, Instagram ve Facebook hesaplarındaki fotoğraflarını da ekleyebiliyor. Sevgili eşleştirme işlemi öncesinde Dating, kullanıcılara nelerden hoşlandığı ve ne tarz şarkıları daha çok sevdiği gibi 20 soruya cevap vermesini istiyor.

Kolombiya’da kullanılmaya başlanan ve 100 kilometreye kadar olan alan içerisinde eşleştirme yapan bu uygulama için 18 yaşından büyük olmak ve Facebook profilinde yer alan ilişki durumunun uygun olması gibi şartlar da yer alıyor. Testler için neden Kolombiya'nın seçildiği ise bilinmiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim