• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Fiat 124 Spider Türkiye'de tanıtıldı

Fiat 124 Spider Türkiye'de tanıtıldı
FİAT Düzce Bayisi Simge Otomotivin açılış töreninde markanın efsane otomobili 124 Spider Türkiye'de ilk defa tanıtıldı.

Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, FİAT Düzce Bayisi Simge Otomotiv'in Üçköprü mevkisindeki yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Koç şirketlerinin hızla büyüdüğünü söyledi. 

Koç Holding'in, Türkiye'de ilk otomotiv sanayi hamlelerini gerçekleştiren topluluk olduğunu aktaran Çimen, şu değerlendirmede bulundu:

"Topluluğumuzun çatısı altında Tofaş, Ford Otosan, Türk Traktör, Otokoç, Avis ve Budget gibi kuvvetli sanayi aynı zamanda da ticaret şirketlerimizden oluşan çok geniş bir portföyümüz var. Türkiye'de geçen yıl araç üretiminin yüzde 46'sını şirketlerimiz yaptı. Yaklaşık 660 bin tane üretim yaptık. Dünya ölçeğinde de oldukça önemli bir sayı. Ürettiğimiz 660 bin aracın 440 binini dünyanın dört bir yanına ihraç ettik. Yurt içinde yüzde 25 pazar payına sahibiz. 11 markaya üretim yapıyoruz. 10 marka için yurt içinde satış ve satış sonrasında hizmet veriyoruz. Geçen yıl grup şirketlerimiz sadece otomotiv grubunda 35 milyar dolar ciro yaptı. 25 bin kişiye de istihdam sağladık. "

TOFAŞ Üst Yöneticisi Eroldu

Törene katılan TOFAŞ Üst Yöneticisi Cengiz Eroldu da yaptığı konuşmada, kuruluş olarak 2016-2017 sezonunu yoğun geçirdiklerini belirtti.

Son iki yıl içerisinde 1,5 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini dile getiren Eroldu, şöyle dedi:

"Bugün yaptığımız yatırımın meyvelerini görüyoruz. Bir buçuk milyar dolarla devreye aldığımız yeni projelerin lansmanlarını yapıyoruz. En başında Egea ailesi geliyor. Önce sedan ardından hatchback, son olarak station wagon modelini Türkiye ve Avrupa’da tüketicilerle buluşturduk. TOFAŞ olarak bu başarılarımızın arkasındaki en önemli husus, tabi ki Ar-Ge yeteneğimizdir. Bugün Tofaş'ın sahip olduğu Ar-Ge merkezi 650’ye yakın çalışanıyla son iki yıldır üst üste Türkiye’nin en iyi 'Otomotiv Ar-Ge Merkezi' seçiliyor. Egea çok büyük bir oranda Türk mühendisler tarafından yapılmış bir otomobildir. Pazarda bizim beklediğimizin üzerinde bir ilgiyle karşılaşıyor. Tofaş olarak 2016 yılında Egea'nın gördüğü talebi karşılayamıyoruz. Fabrikadaki üretim kapasitesi bu aracın Avrupa'daki satış adetleri için yetersiz kalmış durumda. Bu durum yaptığımız projenin ne kadar başarılı olduğunun diğer göstergesidir. Talebi karşılamak için yaptığımız yatırım dışında bu senenin mart ayında fabrikamızı üç vardiyaya çıkarttık. 2 bin 500 yeni istihdam sağlamış olduk. TOFAŞ 10 bini aşan çalışanıyla Türkiye’nin en önemli sanayi şirketlerinden birisi durumuna geldi. 2015 yılında Türkiye’de üretilen her 5 aracın birisi TOFAŞ bantlarından çıkarken, 2016 yılında her 4 aracın birisine çevirdik."

Fiat 124 Spider tanıtıldı

Açılışın ardından plazayı gezen protokol üyelerine sürpriz hazırladığını belirten Simge Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Durdu, Fiat 124 Spider'ın yeni kasasını tanıttı.

Durdu, İtalya'dan kargo uçağı ile getirilen ve Türkiye'de ilk defa tanıtılan aracın yakın zamanda satışa sunulacağını açıkladı.

124 Spider adı ile piyasaya sürülecek tek kapı ve çift kişilik aracın, üstü de açılabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim