• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Ford çekici alanlar yakıtta yüzde 8,5 tasarruf sağlıyor

Ford çekici alanlar yakıtta yüzde 8,5 tasarruf sağlıyor
Ford Otosan'ın yeni Ford Trucs Euro 6 araçlarını tanıttığı toplantısı Antalya’da düzenlendi. Yeni 1842T ve 1848T modelleri bir önceki nesillerine göre yüzde 20 daha fazla güç sunuyor, yanı zamanda da yüzde 8,5 yakıt tasarrufu sağlıyor.

Ford Otosan Kamyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay, yaptığı konuşmada Ford Trucks’taki değişimin nasıl başladığını ve geçen süreci anlattı. Kınay: “Değişim ve gelişimin gücüne inanan marka olarak yola çıktık. 2010 yılında ağır ticariye odaklanarak Kamyon İş Birimi’ni kurduk. 2011 yılı başında Ford ile global kamyon anlaşmasını imzaladık ve 3 ana nokta üzerinde strateji oluşturduk.” dedi.

2013 yılında bayi yapılanmasına başladıklarını, bu yıl açılacak 4 yeni tesis ile 30 4S tesise ulaşacaklarını kaydeden Kınay, şu anda en modern ağır vasıta tesislerine sahip marka olduklarını belirtti. Kalitenin geliştirilmesine odaklandıklarını kalite algısını 4 kat geliştirdiklerini, müşteri memnuniyetinde yüzde 90 mertebesine ulaştıklarını ifade etti.

Ürünlerin kalitesi açısından sorunlar yaşadıklarını ancak bunu Ford’un metodolojisini kullanarak aştıklarını da aktaran Kınay, “Daha sonra yeni stratejinin sonucunda ilk çekicimiz 1838T’yi çıkardık sonra 1846T’yi 2013’te pazara sunduk. İkinci el işini bayilerimiz vasıtasıyla yapıyorduk. Geçen yıldan itibaren ikinci eli Sultanbeyli’de yer alan Trucks Market altında yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

ULUSLARARASI BÜYÜME STRATEJİSİNDE DİNAMİZM

Diğer bir stratejilerinin uluslararası büyüme olduğunu anlatan Ahmet Kınay, bunun için uluslararası lisans anlaşmaları yaptıklarını, belirterek “Çinli CMS firmasıyla Ecotorq anlaşmasını yaptık. Bunu şasi ve kabin anlaşmalarıyla genişlettik. Artık Çin’de Ford Trucks modellerini üreteceğiz. Vergilendirme dolayısıyla ihraç ürünleriyle büyümek zordu, Avtador ile üretim anlaşması yaptık. 70 tesisle 50 ülkeye ihracat yapmayı hedefliyoruz. Yurt dışında yerel ofislere geçiyoruz.” diye konuştu.

Ahmet Kınay, üretimde yapılan yatırımlar hakkında da şu bilgileri verdi: “2015 şasi perçin hattında yeni bir hatta geçtik. Robotlarla yürüyen bir sistem. Yeni boyahane yatırımına başladık. 2017’nin ilk çeyreğinde devreye girecek. Kaynak atölyesi yatırımına başladık 2017’nin ilk yarısında devreye girecek. Ürün geliştirmede motor dinamometre sayılarımızı artırdık. Daha sonra üretimi test etmek için test pisti yaptık. 6.5 kilometrelik bir test merkezi 2016’nın ilk yarısında devreye girecek.”

EURO 6 ECOTORQ İÇİN 150 MİLYON EURO YATIRIM

Yeni Euro 6 Ecotorq için 150 milyon Euro yatırım yaptıklarını anlatan Kınay, “4 yıl boyunca çalışıldı. 2 milyon kilometre testi 8 farklı ülkede yaptık. Sonunda 2016 serisi araçları yola çıkardık. Yüzde 14 pazar payından yüzde 23 pazar payına ulaşmış bir marka olarak bu gelişim süreci devam edecek” dedi.

“ÜRÜNÜN YANINDA HİZMETE DE ODAKLANDIK”

Ford Trucks Türkiye Direktörü Serhan Turfan da yaptığı açıklamada, çekicide pazar paylarının 1846 T ile iki katına çıktığını belirterek, “Büyük filolara araçlar verdik. İnşaat araçlarımız da başarılı oldu. Yüzde 30 pazar payına ulaştık. Yol segmentinde yüzde 55 pazar payı ile büyük üstünlüğümüz var. Tüm kamu kuruluşları ve belediyelere yaptığımız satışlarla üstünlüğümüz devam ettirdik.” dedi.

“Geçmişimizden de destek alarak değişim yolculuğuna çıktık” diyen Turfan sözlerine şu şekilde devam etti: “Şunu gördük ki ticari araç işleten müşterilerimiz ağır yükler taşıyor ve biz de onların yayında yer alarak ‘Her yükte birlikte’ dedik. Bizim için senenin en önemli aksiyonu yeni Ecotorq motorumuz ve yeni ürünlerimiz. Yeni ürünlerimiz gücü verimliliği ve teknolojik donanımıyla her yüke hazır. Sadece ürüne odaklanmak yeterli değildi kolaylaştırıcı ek hizmetleri devreye alıyoruz. Trucks Market bunlardan biri ve iyi gidiyor. Pazardaki satış adetleri artıyor. Kiralama hizmetimiz Avis ile devam ediyor. Amortisman ve KDV avantajı taşıyor. Kiralama sektörünün yakında daha da artacağını düşünüyoruz. Kasko önem verdiğimiz bir hizmet. Filo Bil hizmetiyle tüm filolar merkezden yönetilebiliyor. Sürüş Akademisi ile eğitimler vermeye devam ediyoruz.”

Uluslararası Pazarlar Direktörü Emrah Duman ise yurtdışı pazar stratejilerinden bahsederek, 2014 yılına kadar organizasyonlarını mevcut satış hacimlerine göre planladıklarını ancak bunu doğru olmadığını görerek yerel yapılanmaya gittiklerini söyledi. 

YAKITTA YÜZDE 8,5 TASARRUF AVANTAJI

Ford Trucks Pazarlama Müdürü Armağan Hazar ise araçların teknolojik özelliklerinden ve sunduğu verimliliklerden bahsederek; bu verimlilğin nasıl gerçekleştiğini anlattı: “Yeni Fort Trucks serisi artık daha güçlü 420 ve 480 beygir güç sunuyor.Çekici segmentinde damper treyler olarak kullanılan 1838 çekicimizi 420 beygir ile değiştiriyoruz. 1846t çekicimizi 1848t ile değiştirdik. Artık rampaları daha güçlü çıkacağız. Zorlu şantiye şartlarında giremediğimiz işlere gireceğiz. Ecotorq motorumuz ise, düşük devirde sunduğu yüksek güç ile yakıtın her damlasının hakkını veriyor. Yeni değişken hava kompresörü optimize edilmiş şanzıman FDR değeri ve Aerodinamik tasarım ile verimlilik artırıldı. Bağımsız bir kuruluş tarafından yapılan yakıt tasarrufu ölçümünde  İstanbul-Bolu ve Bolu-İstanbul arasında 2’si dolu (40 ton) 2’si boş testi yapıldı. Araçlar arasındaki farklara bakıldı. 1848T ‘de yüzde 8,5 yakıt tasarrufu elde edildi.’’ 

serhantufan.jpgemrah-duman.jpgahmet-kinay.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim