• BIST 9790.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Ford, otomobil yılında hedef büyüttü

Ford, otomobil yılında hedef büyüttü
Piyasada ticari araç konusundaki iddiasıyla dikkat çeken Ford, 2015’i otomobil yılı olarak ilan etti. Önce Focus’u ardından da Mondeo’yu pazara sunan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Rakiplerimizi gölgede bırakacağız” dedi

Ford Otosan’ın “2015 Otomobil Yılı” ndaki ilk büyük yeniliği Mondeo’nun yeni nesli satışa sunuluyor. Eski modele sadece adı aynı kalan Mondeo, şubat ayında 4 kapılı sedan, 5 kapılı hatchback ve station wagon gövde tipleriyle müşterilerle buluşuyor. Segmentinin en sofistike ve dikkat çekici tasarımına sahip aracı iddiasındaki yeni Mondeo, otomotiv sektöründe Hava Yastıklı Arka Emniyet Kemerleri’ni sunarak bir ilki gerçekleştiriyor. Yeni Mondeo, ayrıca Ford Dinamik LED Ön Far Teknolojisi, Active Motion çok noktalı masaj fonksiyonu ile donatılmış deri koltuklar ve SYNC 2 sesli kontrol sistemi ile entegre yüksek çözünürlüklü 8 inç dokunmatik ekran gibi teknolojik özellikleri ile üst sınıf bir otomobil standardında sahneye çıkıyor. 

Yeni Ford Mondeo’nun tanıtımında açıklama yapan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün heyecanla beklenen yeni Mondeo ile, her marka için prestij anlamını taşıyan bir segmentte, yeniden güçlü bir şekilde söz sahibi olacaklarını belirtti. Mondeo’nun otomobil pazarındaki itici güçlerinden bir tanesi olmasını hedefl ediklerini belirten Yenigün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni Mondeo’nun sadece segmentteki eksiğimizi kapatmakla kalmayıp, Ford marka algısına da büyük katkı yapacağına inanıyoruz. İsmi dışında yepyeni bir araç olan yeni Mondeo’nun, gerek donanımları gerek teknolojileri ile gününün çok ötesinde bir araç olduğunu düşünüyoruz. Bununla birlikte yeni Mondeo’nun öncelikle tasarımıyla ön plana çıkacağına ve rakiplerini bu açıdan da gölgede bırakacağına inanıyoruz. Müşterilerimizden aldığımız geri bildirimler, modern görünümlü Ford modellerinin beğenildiğini bize gösteriyor.” 

2015’i geçtiğimiz kasım ayındaki yeni Focus lansmanında “Ford’un Otomobil Yılı” ilan ettiklerini hatırlatan Yenigün; “2015 ile birlikte otomobilden ağır ticariye uzanan geniş ürün gamımızla ve yeniliklerimizle sektörün en genç ürün gamına sahip markası oluyoruz. 2014 ticari araç yılı idi, yatırımlarımızın meyvelerini topladığımız ve yeni ticari araç ürün gamımızı devreye aldığımız bir yıl oldu. 2015’te de otomobildeki iddiamızı artırıyor ve neredeyse tüm otomobillerimizi yeniliyor, yeni modeller sunuyoruz.” dedi. 

Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, yeni Mondeo ile sunulan donanımlara dikkat çekerek yeni Mondeo’nun segmentinde zengin donanımı rekabetçi fiyatlarla sunduğunu olduğunu belirtti. Özgür Yücetürk, “Yeni Mondeo’nun giriş seviyesinde SYNC II ve 8 inçlik dokunmatik renkli ekranı standart olarak sunarken, Titanium donanım seviyesinde Sony müzik sistemi ile entegre navigasyon, geri görüş kamerası ve otomatik park sistemini standartlara ekleyerek bir segment ilki gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. Mondeo’nun satış fiyatı yaklaşık 80 bin liradan başlıyor.

Mustang gelmeden 25 adet satıldı

Sadece Ford’un değil otomobil dünyasının efsane modellerinden bir tanesi olan Mustang, temmuz ayında Türkiye’de satışa sunuluyor. Ford, markasının ikonik modeli Mustang için Türkiye’ye 35 adetlik kota ayrıldığını belirten Özgür Yücetürk, “Bu kotanın 25 tanesi şu aşamada satıldı” diye konuştu. Otomobilin fi yatının bugünkü şartlarda yaklaşık 125 bin dolar olacağını belirten Yücetürk, “Fiyat henüz net olmasa da temmuz ayı itibariyle tüm araçları satacağımızı söyleyebilirim” dedi. Öte yandan, Ford’un süper spor otomobili GT modelinin de satışına başlanacağını belirten Yücetürk, otomobilin Türkiye’den bir adet sipariş aldığını vurguladı.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim