• BIST 9918.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Ford Otosan Muayene Laboratuvarı kurdu

Ford Otosan Muayene Laboratuvarı kurdu
Ford Otosan, yan sanayi şirketlerinin desteği ile '3D Koordinat Ölçüm ve Metalurjik Muayene Laboratuvarı' kurdu.

FORD OTOSAN, LABORATUAR KURDU

Ford Otosan, yan sanayi şirketlerinin desteği ile '3D Koordinat Ölçüm ve Metalurjik Muayene Laboratuvarı' kurdu.

Laboratuvarın açılışında konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, meslek liselerindeki eğitim sorununun eğitim camiası ve iş dünyası tarafından bir türlü çözülemediğini söyledi. Sorunun sadece eğitimle ya da sanayi sektörü tarafından çözülemeyeceğini ifade eden Otay, "Mesleki eğitim, nitelikli insan kaynağı, ne yalnızca eğitim dünyası nede sanayi özelinde tekil çözülecek konular değil. Teori ile teknik arasında birliktelik oluşturacak sağlam işbirliklerinin geliştirilmesine ön ayak olacak, uygulanabilir modellere ihtiyaç var." dedi. Otay, okul temsilcileri ve öğretmenlerin desteği ile ortaya çıkardıkları projelerin, iş dünyası ile okullar arasında geliştirilen iş birliğinin her iki tarafa da olan katkısını gözler önüne serdiğini ifade ederek, "Ford Otosan olarak ilk günden beri tüm olanaklarımızı seferber ederek, desteklediğimiz meslek lisesi memleket meselesi projemiz kapsamında 36 meslek lisesi koçu ile 16 okula ulaşarak, 698 bursuyere katkı sağladık." şeklinde konuştu.

Eğitime önem verdiklerini belirten Otay, "3 boyutlu koordinat ölçüm teknisyeni açığını gidermek amacıyla başlattığımız projemize ford otosanın 47 yansanayi firması ile iş ortakları ve bu çevrenin sanayicileri de katıldı." ifadelerine yer verdi.

Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç da geçmişte 3 boyutlu koordinat ölçüm makineleri için yurt dışından uzmanlar getirdiklerini ancak meslek lisesinde kurulan yeni laboratuvar ile bu durumun değiştiğini ifade etti. Meslek liselerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Koç, "Biz bu ekipmanları kullanmak için yurt dışından uzmanlar getiriyorduk. Bunların getirilmesi, bunların eğitimleri için harcanan para ekipmanlar kadar para ediyordu. Bugün ise bunu mühendisler ile değil, buradaki yatırımların meyve vermesi ile meslek lisesi talebeleri tarafından şirketlerimizde yapılması söz konusu olacaktır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından laboratuvarın açılışında emeği geçenlere plaket takdim edildi. Ardından Ali Koç'un kurdele kesmesi ile laboratuvar hizmete açıldı. Laboratuvarda eğitim gören öğrenciler, makinelerin yaptığı işlemeler hakkında bilgi verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim