• BIST 9790.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Ford Transit ABD’de tasarruf yapacak

Ford Transit ABD’de tasarruf yapacak
Ford, tasarım ve mühendislik çalışmaları Türkiye’de gerçekleştirilen yeni Transit’i ABD’de tanıtırken, Ford Otosan’ın geliştirdiği dizel motorla ticari araçlarda çevreciliğini konuşturacak.

 

funda | 17 Aralık 2012 | GUNCEL HABERLER, Hafif Ticari, MANSET
  
ABD’de ticari araç sınıfında liderliği geri almak isteyen ve bunun için Avrupalı hafif ticari modellerini bu kıtada pazara sunmaya hazırlanan Ford Motor Company, yeni Transit ve Transit Connect’i Detroit’te tanıttı. 2014 model olarak satışa sunulacak Transit’le rekabeti kızıştırmak isteyen Ford, bu araçta Ford Otosan’ın geliştirdiği dizel motoru kullanarak yakıt ekonomisinde de ses getirecek.
 
Tasarım ve geliştirme faaliyetleri Ford Otosan’a ait yeni Transit, Amerikalı mühendislerce bu pazara uyarlandı. 1 milyar dolarlık yatırımla 2013’ten itibaren yeni F-150 pick-up ile birlikte Kansas’ta üretilmeye başlanacak yeni Transit, 2014 model olarak satışa çıkacak. Ford Otosan mühendisleri, bu aracın Kansas’ta üretime alınması çalışmalarında da destek verecek. Yine Ford Otosan’ın geliştirdiği yeni Transit Connect ise, İspanya’da üretilip 2014 model yılında ABD pazarında satışa sunulacak.
 
Yüzde 25 daha az tüketim
 
Transit’te 3.7 lt ve 3.5 lt benzinli motorların yanı sıra 3.2 lt dizel motor seçeneği olacak. Ford Otosan’ın Ford Motor Company için geliştirdiği ilk dizel motor olan, Transit ve Ranger’da da kullanılan motor, ABD’li Transit’e ekonomik tüketim kazandıracak. Bu motorla Transit, yerini aldığı E-Serisi’ne göre yüzde 25 daha az tüketecek.
 
ABD’li Transit için Güney Afrika’dan ithal edilmesi planlanan bu motorun uyarlaması ise, Amerikalı mühendislik ekibince yapılmış. Ford, ABD’deki ticari araç satışlarını, 2015’te Transit ve Transit Connect’le 700 binlere çıkarmak istiyor. Transit’in ABD ve Kanada pazarları dışındaki en büyük üretim merkezi Gölcük olarak kalmaya devam edecek. Gölcük’te üretilen Transit Connect’in ABD’ye ihracatı, 2013 yılında da sürecek.
 
Ford Otosan’ın yeni fabrikada üreteceği Transit Courier’in ABD pazarına satılması konusundaysa görüşmeler sürüyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim