• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Ford’un yeni Transit modeli belli oldu

Ford’un yeni Transit modeli belli oldu
630 milyon dolarlık yatırım kararı bir yıl önce açıklanan modelin tasarımı otomobilleri aratmayacak.

Ford’un yeni Transit modeli

 630 milyon dolarlık yatırım kararı bir yıl önce açıklanan modelin tasarımı otomobilleri aratmayacak. Şirketin kısa bir süre önce vefat eden genel müdürü Nuri Otay, ocak ayında yeni Transit’in iki farklı platformda olacağını duyurmuştu.

Ford Otosan’ın 630 milyon dolar tutarındaki Transit yatırımının ilk modeli mart ayı başında Cenevre’de dünyaya tanıtılacak. Şirket, fuarda sadece minibüs versiyonu sergilenecek yeni modelin ilk fotoğraflarını Tourneo Consept adıyla paylaştı. Birkaç yıl içinde toplamda 1,5 milyar doların üzerinde yatırım öngörülen Ford Otosan’ın 3 yılda üreteceği 3 yeni modelin ilki marka açısından da yepyeni bir sınıfı temsil ediyor. Bu yılın son çeyreğinde pazara sunulması beklenen yeni Transit, iki modelin küçüğünü yani 1 ton kapasiteli olanını temsil ediyor. Ford Otosan’ın kısa bir süre önce vefat eden genel müdürü Nuri Otay, ocak ayında yaptığımız görüşmede yeni Transit’in iki farklı platformda iki farklı model olacağını duyurmuştu. Ford Motor Company sözcüsü Mike Levine, mevcut Transit’in hafif ve ağır versiyonlarının bugün müşteri tarafından pek ayrıştırılamadığını söyledi. Özellikle Avrupa’da küçük Transit modeli ile daha az vergili sınıfta öne çıkmak istediklerini belirten sözcü, diğer Transit modelinin 2 ton taşıma kapasiteli olarak tamamen bağımsız bir model olacağını kaydetti. Ford, büyük Transit modelini 2013 yılından itibaren Gölcük’ün yanı sıra ABD’deki Kansas fabrikasında bantlardan indirmeye başlayacak.

6 Mart’ta Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenecek olan yeni Transit, ön tasarımı ile Ford’un otomobillerde kullandığı çizgileri yansıtıyor. Aracın iç mekân tasarımı da yine şirketin binek modellerinde kullandığı çizgi ve ekipmanları kapsıyor. Şirketten yapılan açıklamada, yeni Transit’in minibüs, kombi ve van olarak yola çıkacağı belirtildi. Fuarda yer alacak minibüs versiyonu binek otomobillerin kinetik tasarım anlayışıyla şekillenen model sekiz koltuklu bireysel, turizm ya da VIP yolcu taşımacılığı için geliştirildi. Birçok yeni teknolojinin yer aldığı modelde sesle kumanda edilen araç içi bağlantı sistemi SYNC de bulunuyor.

TOFAŞ’IN KÂRI YÜZDE 23 ARTTI

Öte yandan Koç Holding ortaklığındaki Tofaş’ın 2011 yılı net kârı yüzde önceki yıla göre yüzde 23 artışla 474,2 milyon lira olurken dördüncü çeyrek kârı yüzde 9,6 arttı. İMKB’ye yapılan açıklamaya göre 2010′un aynı döneminde 119,5 milyon lira olan net kâr, 131 milyon liraya yükseldi. Şirketin son çeyrek kârında gayrimenkul satışından elde edilen 17,4 milyon lira ve ertelenen vergi borcu nedeniyle oluşan 9 milyon lira da artı katkı sağladı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim