• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Foxconn, 3.5 Milyar Dolara Sharp’ı Satın Aldı

Foxconn, 3.5 Milyar Dolara Sharp’ı Satın Aldı
Foxconn, Sharp’ın üçte birini satın alarak ekran üretimi sektörüne de giriş yaptı.

Televizyon, akıllı telefon, tablet ve diğer birçok elektronik ürünün paneli Sharp tarafından üretiliyor. Ancak Sharp bir süredir ekonomik sıkıntılar yaşıyor. Hatta geçen sene 1.5 milyar dolar net zarar açıklanmış ve çalışanlardan yardım istenmişti. Sharp’ın zor durumda olduğunu gören büyük teknoloji şirketleri, satın alma girişimlerine başlamıştı. Sharp’a 5 milyar dolar teklif eden Foxconn, satın almayla birlikte ekran üretimini sektörüne de girmek istiyordu. 

Ve son birkaç aydır netlik kazanamayan bu konu nihayet sonuca ulaştı. Her iki şirket de açıklama yaparak, satın almayı doğruladı. Yani Sharp artık resmen Foxconn bünyesine katıldı. Şirketler arası yapılan ilk duyuruda Foxconn’un 4.4 milyar dolar ödeme yapacağı belirtilmişti. Ancak son görüşme ve anlaşmayla birlikte rakam 3.5 milyar dolara düştü. Bu anlaşmayla birlikte Sharp hisselerinin üçte ikisi Foxconn kontrolüne geçmiş oldu. Hisselerin üçte biri ise diğer yatırımcılara ait.

Foxconn bu anlaşma ve satın almayla birlikte amacına ulaşmış oldu. Sharp sayesinde Foxconn panel üretimi konusunda da önemli bir tedarikçi haline gelecek. Büyük ihtimalle Apple’ın OLED teknolojisine geçişiyle birlikte panel üretiminden Foxconn sorumlu olacak. İşte bu yüzden Apple’ın bu satın almada büyük rol oynadığı aşikar. Ayrıca 3.5 milyar dolarlık ödemede Apple’ın da payı olduğu konuşuluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim