• BIST 10336.5
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

Galericilerden belediyeye protesto

Galericilerden belediyeye protesto
Kadıköy'deki oto galerileri, kendilerine yer gösterilmeden işletmelerinin valilik emri gereği mühürlenmesini protesto etti.

Galericilerden belediyeye mühürleme tepkisi

Kadıköy'deki oto galerileri, kendilerine yer gösterilmeden işletmelerinin valilik emri gereği mühürlenmesini protesto etti.

Merdivenköy'de toplanan oto galeri sahipleri, yürüyerek Kadıköy Belediyesi'nin karşısında bulunan otoparkta bekleyişe geçti. Alkış ve sloganlar eşliğinde uygulamayı protesto eden galeri sahipleri, Belediye Başkanı Selami Öztürk ile görüşmek istediklerini ifade etti. Anadolu Yakası Oto Galericileri Derneği Başkanı Erdoğan Bayrak ve beraberindekiler, daha sonra Belediye Başkanlığı yetkilileriyle bir araya geldi. Bayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Anadolu Yakası'ndaki diğer ilçelerde böyle bir uygulamaya gidilmediğini belirterek, başkan yardımcıları ile yaptıkları görüşmenin yanı sıra Belediye Başkanı Selami Öztürk ile de telefonla görüştüğünü bildirdi. Yaptıkları görüşmenin ardından uygulamanın durduğunu ifade eden Bayrak, şöyle konuştu: "Bize 'içinizden bir heyet oluşturun, gelin görüşelim' dediler. 2-3 saat içinde mühürlenen dükkânlar açılacak. Onlar da olumsuz değiller. Bu görüşmeleri devam ettireceğiz. Kendilerinden 3 ay süre talep ettik. Sonuç alamazsak eylemlerimize devam edeceğiz ve hukuksal mücadele başlatacağız." İçişleri Bakanlığı, 2008 yılında nüfusu 50 bin ve üzeri ilçelerde şehir merkezlerinde bulunan oto galerilerinin, şehir dışına taşınmaları konusunda genelge yayımlayarak valiliklere göndermiş, valilikler de genelgenin gereğinin yapılması için ilçe belediyelerini görevlendirmişti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim