• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

'Game of Thrones'un tasarımcısı Türkiye'de eğitim verecek

'Game of Thrones'un tasarımcısı Türkiye'de eğitim verecek
"Game of Thrones" dizisinin karakterlerini tasarlayan Onur Can Çaylı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle ücretsiz olarak düzenlenen "3D Konsept Tasarım" eğitimlerini verecek.

İstanbul Medya Akademisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın GENÇDES projesi kapsamında ücretsiz olarak "3D Konsept Tasarım" eğitimi düzenleyecek. Yeni yetenekler ve tasarımcıların kazanılması hedeflenen kurs, Hollywood'tan gelen ünlü konsept tasarımcısı Onur Can Çaylı ile 26 Kasım'da başlayacak.

Dizayn, çizim teknikleri, canlı model çizimi, program uygulama teknikleri, yaratıcı fikir geliştirme ve 3D (3 Boyutlu) konsept oluşturma teknikleri gibi eğitimler sonunda, başarılı katılımcılara "3D Konsept Tasarım" sertifikası verilecek.

İsmini daha çok "Game Of Thrones (Taht Oyunları)" dizisindeki tasarımlarıyla duyuran Onur Can Çaylı yaptığı açıklamada, Amerika'daki film sektöründe yaklaşık 8 yıldır çalıştığını ve dünyaca ünlü birçok stüdyoda iş yaptığını söyledi.

Türkiye'de güzel sanatlar ve grafik tasarım okuduğunu anlatan Çaylı, şöyle konuştu:

"Amerika'da animasyon ve görsel efekt üzerine master yaptım. 'Spiderman', 'Man in Black', 'Avengers', 'Terminator', 'Antman', 'Unbroken', 'Strangerthings', 'The Hunger Games' gibi filmlerde, televizyon dizileri ve bilgisayar oyunlarında çalıştım. 'Game of Thrones' dizisinde çalışmayı çok istemiştim ama olmamıştı. Sonra dizinin işleri, çalıştığım stüdyoya geldi. Ben şuna inanıyorum, gönülden istediğin şey, gün geliyor seni buluyor."

Türk sinemasında bir ilk

"3D Konsept Tasarım" kursunda, Amerikan sektörünü esas alan bir eğitim tarzıyla, profesyonel ortamda gerçek bir uygulamacı olmayı anlatacaklarını kaydeden Çaylı, kursta başarı gösteren öğrencileri, şu anda yapım aşamasında olan kendi film projesine dahil etmek istedikleri bilgisini verdi.

Öğrencilerin, öğrendiklerini film aracılığıyla pratiğe dökebileceklerini ifade eden Çaylı, sözlerini şöyle tamamladı:

"İstanbul Medya Akademisi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı çok büyük bir iş yapıyor aslında. Görsel İletişim ve Tasarım bölümü öğrencisi ya da mezunlarıyla, dijital tasarım platformlarına temel seviyede hakim, hayal gücü yüksek, sanal ortamda karakter çizim ve yaratım becerilerini geliştirmek isteyen herkes kursa gelebilecek. Biz de Bülent Turgut'un yapımcılığında, konseptleri bana ait olan bir görsel efekt filmi yapacağız. Hollywood standartlarında, gerçek oyuncularla, özel görsel efektlerin olduğu bir film. Bu filmde, 3 boyutlu bir dünya kurgulanacak. Burada kendi kültürel değerlerimizi evrensel bir dille, hem ülkemizde hem dünyada anlatmak istiyoruz. Biz Türkiye'de bu sektörün gelişmesini istiyoruz ve bu yapılan filmlerle Türk sinemasında ve eğitim sisteminde gerçekten bir ilki gerçekleştireceğiz. Ben bunun sözünü veriyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim