• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

General Mobile'ın ilk Android Go telefonu GM 8 Go!

General Mobile'ın ilk Android Go telefonu GM 8 Go!
General Mobile'ın ilk Android Go telefonu General Mobile GM 8 Go'nun görüntüleri sızdırıldı.

Aralık ayında Google, Android 8.1 geniş sürümünün bir parçası olarak Android Oreo'yu (Go edition)  sürümünü çıkardı. Özellikle 1 GB RAM veya daha düşük giriş seviyesi cihazlar için tasarlanan Android Go, üreticilere çok düşük fiyatlı telefonlar için istikrarlı, güzel ve kullanımı kolay bir yazılım deneyimi sunuyor.

Android Go, Android Oreo deneyiminin tamamının zayıf ve daha az kaynak ağırlıklı bir sürümüdür. Google, Gmail, Chrome, Haritalar ve Google Play Store'un da bulunduğu en popüler uygulamaların Go sürümlerini yavaş yavaş serbest bırakıyor.

Google ayrıca, Google Asistan'ı, yalnızca insanların seslerini kullanarak hızlı bir şekilde mesaj gönderme, arama yapma, alarm ayarlama ve daha pek çok şeyi gerçekleştirme olanağı sağlayan Go sürümüne uyumlu hale getirdi. Bununla birlikte, Google Asistan şu anda yalnızca sekiz dille çalıştığı için Android Go'nun geliştirildiği ülkelerdeki kullanıcılar, uygulama kendi ana dilini desteklemeden önce biraz beklemeleri gerekebilir.

Android Go, geçtiğimiz Aralık ayında tanıtılmasına rağmen herhangi bir donanıma henüz gelmedi. Google'ın Hiroshi Lockheimer tarafından yayınlanan son günlüğüne göre, bu durum muhtemelen MWC 2018'de değişecek. Blog yazısı, hangi OEMlerin fuarın telefonlarını yayınlayacağını belirtmedi ancak bir sızıntı sayesinde, General Mobile'ın ilk Android Go telefonunun ne olabileceğini biliyoruz.

General Mobile GM 8 Go, fotoğraflarda da görebileceğiniz gibi, öncelikle plastikten yapılmış oldukça mütevazi bir cihaz olacak. Kaynağa göre, 1.440 x 720 çözünürlük ve 320 ppi piksel yoğunluğuna sahip 5.03-inç 18: 9 LCD ekrana sahip olacak. Telefon, 1 GB RAM destekli MediaTek 6739 işlemci ile güçlendirilecek. Ayrıca 16 GB depolama alanı, 3.500 mAh pil, 13 MP arka kamera ve 5 MP ön kamera da olacak.

GM 8 Go aynı zamanda arka tarafa monte edilen parmak izi sensörü, 3.5 mm kulaklık girişi, alt kısımda hoparlör ve Android 8.1 Oreo (Go edition) ile çalışacak.

GM 8 Go, duyurulacak ilk Android Go telefonu değil. Micromax, Ocak ayında ilk Android Go telefonu Bharat Go'yu açıkladı. Ancak şirket, cihazın özelliklerini veya görüntülerini yayınlamadı. Aslında, akıllı telefonun Ocak 2018'in sonuna kadar Hindistan'da piyasaya çıkması gerekiyordu, ancak henüz gerçekleşmemiş gibi görünüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim