• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Gönül ister ki Formula 1 İstanbul'da kalsın

Gönül ister ki Formula 1 İstanbul'da kalsın
Pirelli CEO'su Marco Tronchetti Provera, "3 yıl boyunca Formula 1 lastiklerini Türkiye'de üreteceğiz. Gönül ister ki Formula 1 İstanbul'da kalsın" dedi.

Gönül ister ki Formula 1 İstanbul'da kalsın

Pirelli CEO'su Marco Tronchetti Provera, "3 yıl boyunca Formula 1 lastiklerini Türkiye'de üreteceğiz. Gönül ister ki Formula 1 İstanbul'da kalsın" dedi.

2011'den başlayarak üç yıl boyunca Formula 1'in tek lastik tedarikçisi olma hakkını kazanan Pirelli Grubu'nun Başkanı ve CEO'su Marco Tronchetti Provera, en büyük fabrikalarının İzmit'te olduğunu ve bundan sonra da Formula 1 yarış lastiklerini Türkiye'de üreteceklerini söyledi. Formula 1'in son kez İstanbul'da yapılacağı söylentileriyle ilgili de konuşan Provera, "Söylentilerle ilgili netlik kazanan bir şey yok ama bizim için de değişen bir şey yok. Biz tedarikçi olduğumuz sürece Formula 1 araçlarının lastiklerini Türkiye'de üreteceğiz. Ama gönül ister ki Formula 1 İstanbul'da devam etsin" dedi.

35 MİLYON EURO EK YATIRIM

İzmit'teki 320 bin metrekarelik fabrikanın grubun en büyük fabrikası olduğunu vurgulayan Provera, "Türk çalışanı Formula 1 yarış arabaları için gerekli özelliklere sahip lastiği de üretmeyi başardı. İzmit'teki fabrikada bin 900 çalışanımız var" diye konuştu. Son 10 yılda Türkiye'ye 200 milyon euro'luk yatırım yaptıklarını dile getiren Tronchetti, İzmit fabrikasına bu yıl 35 milyon euro'luk ek yatırım yapacaklarını dile getirdi.

Japonya'daki felaket bizi etkilemedi

Otomobil sektörünü vuran Japonya'daki tsunami felaketinin kendilerini etkilemediğini dile getiren Provera, "Biz büyümekte olan ülkelere odaklandık. Bu yüzden de Japonya'daki felaket bizleri etkilemedi" dedi. Özellikle kriz sonrasındaki güçlü performansı nedeniyle Türkiye'de olmaktan çok mutlu olduklarını ifade eden Provera, "Biz bu ülkeye geldiğimizde 50 yıl kalmak üzere gelmiştik. Ne kadar doğru düşündüğümüzü gördük. Bir 50 yıl daha burada kalmak istiyoruz" dedi.

İzmit'te 80 bin lastik üretilecek

* Aralık ayında 50 yıllık Türk Pirelli tarihinin ilk Türk Genel Müdürü Mete Ekin oldu.

* Formula 1 için bu yıl İzmit'teki fabrikada 50 bin lastik üretilecek. Bu üretime ek olarak GP2 ve GP3 serileri için de 30 bin adet üretim gerçekleştirilecek.

* Pirelli Türkiye'de özel motorsporları için de ayrıca 250 bin adet lastik üretimi yapıyor.

* Pirelli Formula 1 yarışları için üreteceği lastiklerden 16 milyon euroluk gelir elde edecek.

* F1 lastikleri için İzmit fabrikasında yaklaşık 200 kişi mesai harcadı.

Pınar ÇELİK-SABAH

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim