• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Goodyear ve Cleveland Cavaliers güçlerini birleştirdi

Goodyear ve Cleveland Cavaliers güçlerini birleştirdi
Goodyear, NBA Şampiyonu Cleveland Cavaliers ile sponsorluk anlaşması imzaladı.

Dünyanın lider lastik üreticisi Goodyear, ABD’nin Ulusal Basketbol Ligi (NBA) Şampiyonu Cleveland Cavaliers ile bir sponsorluk anlaşması imzaladı. Ohio merkezli iki kuruluşun Cavaliers'in Quicken Loans Arena'daki merkezinde yaptığı açıklamaya göre; 2017-2018 sezon açılışından itibaren Goodyear'ın efsanevi Wingfoot logosu Cavaliers formalarında yer alacak. Bu anlaşma ile iki kuruluş, güçlerini birleştirerek, kararlılık ve sosyal refah ilkelerini de sağlamlaştırmış oldu.

Goodyear, Cavs'ın yanı sıra, NBA ulusal yayıncısı olan ve sponsorluk anlaşmasının resmi medya uzantısı olan Turner Sports ile de iş birliği yapacak. Turner Sports, TNT ve diğer platformlarda yayınlanacak reklamlarla özel markalı içerikle forma armasına hayat verecek.
Goodyear Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Rich Kramer, “Güçlü markaları dünya çapında takip edilen kuzeydoğu Ohio merkezli bu iki kuruluş arasında doğal bir uyum mevcut. Gerek keşif balonlarıyla gerek çalışanlarımızın Cavaliers takımına olan inancı ve tutkusu sayesinde Goodyear ve Cavs arasındaki iletişim her zaman iyiydi. Oluşturduğumuz bu ilişkinin gücüne güç katacağımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

Cavaliers İcra Kurulu Başkanı Len Komoroski ise; “Ana merkezi Akron, Ohio'da bulunan Goodyear'ın komşumuz olması ve basketbol, sosyal refah ve başarı motivasyonu konusunda Cavs ile aynı ilke ve görüşleri paylaşıyor olması tesadüf değil. Bu ortaklık çerçevesinde Goodyear'ın Wingfoot logosunu gururla taşıyacağız ve şampiyon kuzeydoğu Ohio'yu hep birlikte temsil edeceğiz” dedi.

Cavaliers’in çok sevilen NBA All Star oyuncusu LeBron James, “Akronlu çocuklar, gökyüzünde süzülen keşif balonları üzerindeki Wingfoot logosunu görerek büyümüş ve hiç şüphesiz yaşadığımız yerle gurur duymuştur. Cavs formasında bu logoyu taşımak benim için çok daha özel bir şey ifade ediyor. Goodyear, LeBron James Aile Vakfı'nın destekçisi olmuştur. Benim ve ailem için çok büyük bir öneme sahip iki marka olan Nike ve Goodyear birlikteliğinden daha iyi bir yeni Cavs arması düşünemiyorum” şeklinde işbirliğinden duyduğu memnuniyeti belirtti.

Güçlü ilişkileri geçmişe dayanan Goodyear ile Cavs’ı basketbol sahasındaki performansları da birbirine bağlıyor. Goodyear 1930'larda günümüz NBA'inin öncüsü olan Ulusal Basketbol Ligi'nin kurucu üyesiydi. Goodyear Wingfoots ilk NBL şampiyonu unvanını 1937 yılında kazandı. Wingfoots; Richard Davies, Pete McCaffrey ile Naismith Memorial Basketball Hall of Fame oyuncusu Larry Brown gibi Olimpiyat altın madalya sahibi üç oyuncunun yer aldığı takımla 1964 yılında AAU Ulusal Şampiyonluğu elde etmişti. Cavs şampiyonluk mirasını 2016 yılında herkesin yakından takip ettiği ilk NBA şampiyonluğu unvanıyla sağlamlaştırdı.

Cavs ve Goodyear ortaklığı, aynı zamanda toplum yararını da hedefliyor. Cavaliers Goodyear ile birlikte Cleveland Büyükşehir Okul Bölgesi'nde ve Akron Devlet Okulları'nda STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) programlarına 1 milyon Dolarlık yardımda bulunuyor. İki kuruluş, Akron, Cleveland ve kuzeydoğu Ohio genelinde uzun zaman önce başlattıkları toplum yararına girişimlerini sağlanan bu finansman yardımıyla daha da genişletecekler.

Goodyear’ın Cavs sponsorluğu dışında da birçok sportif sponsorluğu bulunuyor. Şirket, NASCAR’ın en iyi üç serisinin resmi lastik tedarikçisi olmanın yanı sıra Goodyear Cotton Bowl Classic'in baş sponsoru ve College Football Playoff ile Pro Football Hall of Fame'ın resmi sponsoru. Goodyear Keşif Balonları filosu, Kuzey Amerika genelinde en önemli spor müsabakalarında havadan görüntü topluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim