• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Google, Cloud AutoML Vision’ı duyurdu

Google, Cloud AutoML Vision’ı duyurdu
İşletmeler ve geliştiriciler, Google CloudAutoMLVision ile “makine öğrenimi”nin gücüne kolayca sahip oluyor.

Google Cloud tarafından sunulan kullanımı kolay, güvenli ve esnek bir makine öğrenimi (ML) servisi olan AutoMLVision ile bu alandaki teknik yetkinliği sınırlı işletme ve geliştiricilerin kendi kullanım amaçlarına uygun fotoğraf ve resimlere dayalı modeller geliştirmeleri mümkün hale geliyor.

AutoMLVision üzerinde geliştirilebilen özelleştirilmiş modeller sayesinde yapay zekanın sunduğu olanaklar iş dünyasındaki yepyeni bir grubun kullanımına açılıyor. Böylece Google, her çapta işletmenin operasyonlarında yapay zekadan yararlanabilmesine yönelik vizyonunu daha da ileri taşıyor.

Son dönemde yapay zekadan nasıl yararlanabileceklerini göstermek için binlerce kuruluşla birlikte çalışan Google, işletmeler açısından en önemli ihtiyacın kendilerine özel verileri temel alan daha esnek ve özelleştirilebilir bir makine öğrenimi çözümü olduğu gerçeğinden yola çıkarak AutoMLVision’ı geliştirdi.

Google’ın yeni Auto ML ürün seti sayesinde geliştiriciler ve işletmeler sundukları ürün ve hizmetleri daha da iyileştirmek için yüksek kaliteli, özelleştirilmiş modeller geliştirmede Google’ın makine öğrenimi ve veri bilimi alanındaki gücünden yararlanabiliyor.

Bu kapsamda sunulan ilk ürün olan CloudAutoMLVision, basit, esnek ve endüstri standartlarının da üstünde güvenliğe sahip bir makine öğrenimi servisi sağlıyor. Bu sayede işletmeler ve geliştiriciler makine öğrenimi konusundaki bilgi ve deneyimleri kısıtlı olsa da kendi ihtiyaçlarına özel modeller oluşturabiliyor. Google’ın kolay kullanımlı arayüzü ile geliştiricilerin hizmetine sunduğu güçlü makine öğrenimi modelleri resimleri isabetli bir şekilde tanıyarak hızla binlerce kategoriye ayırabiliyor, bu resimlerdeki nesneleri ve yüzleri ayrı ayrı tespit edebiliyor ve resimlerde bulunan yazılı kelimeleri bulup okuyabiliyor.

Makine öğreniminin avantajları, geliştiricilerin ve kuruluşların hizmetinde

CloudAutoML çözümü, geliştiricilere minimum eforla sofistike ve özelleştirilmiş “bilgisayarlı görüş” modelleri oluşturma ve yüksek kalitede veri üretme olanağı veriyor. CloudAutoML, yapay zeka ve gelişmiş veri teknolojileri konusunda uzman olmayan geliştiricilerin bu teknolojilerin sunduğu avantajlardan kolayca yararlanmalarını ve yüksek kaliteli eğitim verileri üretmelerini, belirli alanlardaki spesifik problemlere çözüm geliştirmelerini sağlıyor.

CloudAutoML, makine öğrenimi ve veri bilimi teknolojilerinin sunduğu avantajları kullanmak isteyen ancak bu alanda yeterli uzmanlığa sahip olmadığından harekete geçemeyen işletmelerin ihtiyacına çözüm getiriyor. Google’ın yapay sinir ağı tabanlı gelişmiş makine öğrenimi hizmeti, diğer büyük ölçekli makine öğrenimi sistemlerine kıyasla daha yüksek eğitim performansı ve daha fazla doğruluk sunuyor.

Oldukça kolay kullanılan bir grafik arayüzüne sahip olan CloudAutoML, seçilen veri setlerindeki içeriği yüksek kaliteli modellere dönüştürmeye olanak tanıyor. Bu çözümün temelinde Google’ın görsel tanıma teknolojisi ve Google Cloud’ın 15 yıldan uzun bir süredir Gmail ve Google Arama gibi uygulamalarının güvenliğini sağlayan uçtan uca güvenlik çözümleri yer alıyor. CloudAutoML, Google Cloud servisleriyle de tamamen uyumlu. Yapay zeka temelli ürün ve çözümlerin daha hızlı, güvenli ve kolay bir şekilde geliştirilerek kısa sürede pazara sunulmasını sağlıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim