• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Google kamera üretiyor!

Google kamera üretiyor!
Teknoloji devi Google'ın fotoğraf makinesi üreticisi Lytro'yu satın alacağı iddia edildi. Bu satın alım ile beraber Google, Lytro ürünlerini kendi çözümleriyle entegre edebilir.

Teknoloji firmaları ellerindeki nakiti değerlendirmek için işlerini geliştirebileceklerini düşündüklerini şirketleri satın alıyor. Bunlardan birinin önümüzdeki günlerde Google tarafından yapılacağı iddia edildi.

TechCrunch internet sitesinin haberine göre Google, ışık alanı teknolojisiyle fotoğraf makineleri üreten Lytro isimli şirketi 25 ila 40 milyon Dolar arası bir rakamla satın alacak. Her iki şirket de konuyla ilgili resmi bir açıklamada bulunmadı. Ancak güvenilir kaynaklar anlaşmanın yapıldığını onayladı.

Işık alanı teknolojine sahip ilginç kameralar üreten Lytro, ürünleriyle çekilen fotoğrafların netlik noktası çekim sonrasında değiştirilebiliyor. Son dönemde dual kameraları akıllı cep telefonlarında da bir benzeri kullanılan ışık alanı teknolojisi ciddi bir teknolojik yatırım ve donanım desteği gerektiriyor.

İlk olarak kitlesel fon toplayarak ürün geliştiren Lytro'nun kendine ait 59 patenti bulunuyor. Ayrıca firmanın halen satış olan 2 adet modeli bulunuyor. Satış rakamları çok iyi olmayan Lytro, yüksek fiyatları nedeniyle belli bir kitleye hitap eden niş bir ürün olarak kaldı.

Google'ın bu olası satın almayla cihaz üretimine devam edip etmeyeceği bilinmiyor. Ancak Lytro'nun aynı zamanda sanal gerçeklik alanında çalışmaları da bulunuyor. Google bir şekilde Lytro'nun ürün ve çözümlerini bu alanda kullanabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim