• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Google Transit toplu taşıma yol tarifleri İstanbul ve Ankara’da

Google Transit toplu taşıma yol tarifleri İstanbul ve Ankara’da
Google Haritalar uygulamasında uzun zamandır bulunan fakat ülkemizde kullanılamayan Transit özelliği nihayet İstanbul ve Ankara için kullanıma sunuldu.

Google'ın Türkiye'de kullanıma sunduğu Google Transit özelliği ile bir noktadan diğerine otomobil veya yaya ile gitmek için yol tarifi alınabiliyordu. Gelen yeni güncelleme ile birlikte kullanıcılar, aynı yere gitmek için yararlanabilecekleri otobüs, tramvay, metro ve vapur gibi toplu taşıma araçlarının güzergah, durak ve tarife bilgilerine de Google Haritalar üzerinden ulaşabilecek. Google'ın belirttiğine göre, İstanbul ve Ankara'da yaşayan milyonlarca kişinin yanı sıra, Türkiye'nin bu en büyük iki şehrini turizm veya iş amaçlı olarak ziyaret eden çok sayıda kişi de Google Transit sayesinde diledikleri adrese, tarihi yerlere veya yeme-içme ve eğlence mekânları gibi önemli noktalara toplu taşımayla da ulaşabilecek.

Google Haritaların Transit özelliği sayesinde Ankara'da tren ve otobüs, İstanbul'da ise bunlara ek olarak vapur, deniz otobüsü, metrobüs, tramvay, Marmaray ve bazı dolmuş hatlarının yer aldığı sistemde toplamda 1100'den fazla hatla ilgili durak ve güzergâh bilgisi sunuluyor.

Google Haritaların Transit özelliği nasıl kullanılır?

Kullanıcıların söz konusu özelliği kullanması için akıllı cihazlarında Google Haritalar uygulamasının olması gerekiyor. Bunun dışında uygulamayı kullanmak istemeyenler ise bilgisayardan veya akıllı cihazlarından Google Haritaların resmi sayfasına giriş yaparak da transit özelliğini kullanabilirler. Uygulama veya tarayıcı üzerinde bulundukları konum ile gitmek istedikleri yerle ilgili arama yaptıktan sonra yol tarifi için Transit / Toplu Taşıma seçeneğine tıklamaları yeterli.

Google Haritalar uygulaması dünya üzerindeki 2800 şehirde bulunan bir milyondan fazla durağın bilgisini paylaşıyordu. Artık Google İstanbul ve Ankara'yı da hizmet kapsamına aldı. Google hizmetin başlangıç aşamasında İstanbul ve Ankara'daki toplu taşıma seçeneklerine ait olarak ilgili kurumlar tarafından önceden sağlanmış olan hat, güzergâh ve tarife bilgilerinin yansıtılacağını vurguluyor. Google Haritalar uygulaması Android ve iOS platformlarda kullanılabiliyor.

iett-001.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim