• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Hidrojenli otomobilin dolum istasyonu hazır

Hidrojenli otomobilin dolum istasyonu hazır
Türkiye’nin ilk hidrojen dolum istasyonu İstanbul’da hizmete açılırken, Hyundai ix35 Fuel Cell de ülkemizde trafiğe çıkan ilk hidrojenli otomobil oldu.

Açılışta konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye’de ilk defa sadece otomobillere değil, deniz araçlarına da dolum yapabilecek hidrojen tesisini açtıklarını hatırlatırken, hidrojenle 120-130 km’lik yolculuğun 10 liraya geldiğini, bunun hem maliyeti düşük hem de çevreci bir yakıt olduğunu kaydetti. Tesisin günlük 25 araçlık yakıt ürettiğini hatırlatan Topbaş, “Türkiye’de ilk defa sadece otomobillere değil deniz araçlarına da dolum yapabilecek hidrojen dolum tesisinin Haliç sahilindeki açılışından dolayı dünyada ilkler arasında sayılacağız. Bu adeta tekerleğin icadı gibi bir olay. Sudan enerji elde etmeyi konuşuyoruz” dedi. Topbaş, bu tesislerin sayısını ileride artırabileceklerini de söyledi.

 
Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaarslan da Türkiye’nin ilk hidrojen dolum tesisinde, dünya ilk kez seri üretilen Hyundai ix35 Fuel Cell’in doldurulacağını belirterek, “Dünyada bir sürü hidrojenli aracın deneme üretimleri yapıldı ama ilk defa Hyundai seri üretime geçen bir marka oldu. Bu modellerle birlikte dünyanın belli başlı şehirlerinde dolum tesislerin test  ediliyor. Bu aşamada hidrojen yakıtlı aracın çevreye ve enerji tasarrufuna verdiği önem düşünüldüğünde Türkiye için de çok önemli bir proje olacağına inanıyoruz” dedi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim