• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

HP, iPhone ve Mac satışına başladı

HP, iPhone ve Mac satışına başladı
HP, Device as a Service (DaaS) işini iPhone, iPad, Mac ve Apple Watch gibi Apple cihazlarıyla genişletileceğini duyurdu.

HP, geçtiğimiz günlerde bir basın açıklamasıyla Device as a Service (DaaS) işini iPhone, iPad, Mac ve Apple Watch gibi Apple cihazlarıyla genişletileceğini duyurdu.

Bu esas olarak, HP'nin DaaS ürününün bir parçası olarak Apple cihazlarını müşterilerine satmaya başlayacağı anlamına geliyor. Bu program işletmelerin önceden ödeme yapmak yerine abonelikle yeni bir donanım satın almalarını sağlamak için başlatıldı.

Programa dahil olan tüm Apple cihazları, HP'nin DaaS'ın bir parçası olarak şu anda mevcut olan diğer tüm ürünler gibi HP desteğinden, yönetilen servislerden ve analitikten yararlanacaklar. Şirketin tüm dünyadaki 100 kanal ortağı, Apple cihazlarını satın alma seçeneği sunacaklarını söylüyor.

Böyle bir hareket, DaaS ürününü genişletmeyi planladığı için HP için mantıklı olsa da, Apple'ın kurumsal pazarda çok rekabetçi bir oyuncu olması, Microsoft için kötü olabilir.

Microsoft, Surface serisi gibi bulut hizmetlerine ve ürünlere sahip şirketler üzerinde büyük bahis oynuyor ve Apple'ın bir zamanlar müstesna Microsoft ortakları olan HP gibi şirketlerin yardımıyla bu piyasaya girmesi, yazılım devi için iyi bir haber olamaz.

Bununla birlikte HP, ticari cihaz pazarının önümüzdeki yıllarda büyük ölçüde büyümesini beklediğini ve 2020 yılına kadar kullanıcı başına ortalama dört ürüne sahip yaklaşık 9 milyar bu tür cihazların olacağını tahmin ettiğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim