• BIST 9693.46
  • Altın 2514.321
  • Dolar 32.5741
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Huawei, Bilişim 500’de iki kategoride birinciliğin sahibi oldu

Huawei, Bilişim 500’de iki kategoride birinciliğin sahibi oldu
Dünyanın lider bilgi ve iletişim teknolojileri firması Huawei, bu yıl 17’nci kez düzenlenen Bilişim 500 Ödülleri’nden, iki ayrı kategoride elde ettiği birincilikle ayrıldı.

Bilişim 500 araştırma sonuçlarının açıklanması ve ödül töreni organizasyonu, BThaber tarafından bu yıl 17’nci kez gerçekleştirildi. Huawei Bilişim 500’de bu yıl, “Yılın Uluslararası Türkiye Dışı Merkezli Üreticinin Türkiye Temsilcisi” ve “Yılın Telekomünikasyon Altyapı Donanımı” kategorilerinde birinciliği elde etti.

14 yıldan bu yana Türkiye’de hizmet veren Huawei, telekomünikasyon, kurumsal çözümler ve son kullanıcı özelinde geniş bir ürün ve hizmet portföyüne sahip. Huawei ayrıca ülkemizdeki üç büyük telekomünikasyon operatörüyle yakın işbirliği içinde çalışarak, BT sektörü ve 4.5G teknolojisinin gelişimine katkı sağlıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bilişim 500 ödül törenine gönderdiği mesajda şu noktalara dikkat çekti; “3 yıl önce internette Afrika seviyesinde olan Türkiye, bugün Avrupa'nın ilk 5 ülkesi arasına girmiştir. Türkiye'nin toplam ihracatında yazılım sektörünün payının da en az %2 seviyelerine çıkması gerekir. Hedefimiz gerçek bir bilgi toplumu yaratmak. Bunun için de bu alanda güçlü ülkelerin Ar-Ge’ye verdikleri önemi iyi analiz etmemiz ve bilgiyi üreten bir toplum haline gelmemiz gerekiyor.”

Huawei Türkiye adına ödülleri Enterprise Ülke Müdürü Serdar Yokuş kabul etti. Yokuş yaptığı açıklamada, BTHaber’e bu başarılı ve son derece önemli araştırma için teşekkür ederken, Huawei Türkiye olarak üçüncü kez bu ödülü almaktan ötürü duyduğu memnuniyeti de ifade etti

Bilişim 500 ödül töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Eski Başkanı Tayfun Acarer ile birlikte, sektörün önemli firmalarının temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.

İSTANBUL HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim