• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Huawei'den 5G için önemli işbirliği!

Huawei'den 5G için önemli işbirliği!
İnternet sektöründe bir sonraki durak 5G için Huawei önemli işbirliklerine imza attı. 5G için yapılan açıklamalar haberimizde.

Brüksel’de düzenlenen FT- ETNO (Financial Times ve Avrupa Telekomünikasyon Ağ Operatörleri Birliği) zirvesinde 5G teknolojisi masaya yatırıldı. Huawei Yönetim Kurulu Üyesi, Ürünler ve Çözümler Başkanı Ryan Ding, zirvede gerçekleştirdiği konuşmasının özetinde, 5G’nin endüstrinin sayılaştırılmasının temel taşlarından biri olacağını anlattı.

Tek bir küresel standart oluşturulmasının hayati öneme sahip olduğunu dile getiren Ding, açık işbirliğinin; tek bir 5G standardının oluşmasına katkı sağlayacağını aktardı. 5G için ortak bir standart üretebilmenin koşulunun; Avrupa, Amerika ve Asya’nın da aralarında bulunduğu tüm bölge ve ülkelerin açık işbirliğinden geçtiğini belirten Ding, “Teknolojik olarak da, çoklu standartlar ya da geri kalmış standartlardan kaçınmalıyız. Spektrum açısından bakıldığında, spektrumun kolaylıkla sağlanabileceği küresel anlaşmalara ihtiyacımız var. Bu yolla maliyetleri düşürdüğümüz gibi dünya çapında tek parça bir bağlantı sağlayabiliriz” diye konuştu.

Nesneler arası bağlantı için 5G kilit bir öneme sahip

Sayısal endüstriyi tanımlayacak üç karakteristik özellik bulunduğuna dikkat çeken Ding, insanlar arası bağlantıdan nesneler arası bağlantıya geçerken 5G teknolojisinin anahtar bir role sahip olacağını ifade etti. Avrupa Birliği, Çin, ABD, Japonya ve Güney Kore’nin de içinde olduğu birçok bölge ve ülkenin, 5G’nin geliştirilmesi için çaba sarfettiğini açıklayan Ding, “Örneğin AB, 14 Eylül’de 5G eylem planını açıkladı.

Tek ve küresel bir 5G standardı, bağlantı maliyetlerini düşürmek ve 5G teknolojisini uygulamaya koymak için hayati bir önem taşımaktadır. 3G teknolojisinde üç ayrı standart vardı ve 3G teknolojisinin ticari olarak uygulamaya koyulabilmesi tam 10 yıl sürdü. 4G için rekabet eden iki standart vardı ve uygulamaya geçmesi 5 yıl aldı. 3G ve 4G teknolojilerinin tek bir kalıba koyulabilmesinde Avrupa öncü bir rol üstlendi. İnanıyoruz ki; Avrupa, 5G için de tek bir küresel standart getirilmesinde olumlu bir rol üstlenecek” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim