• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Hyperloop One O'Hare Havalimanı'na kurulacak

Hyperloop One O'Hare Havalimanı'na kurulacak
Sürtünmesiz düzlemde çok yüksek hıza erişebilecek tren projesi Hyperloop One, Chicago'daki O'Hare Havalimanı'na kurulacak.

Sürtünmesiz düzlemde çok yüksek hıza erişebilecek tren projesi Hyperloop One, Chicago'daki  O'Hare Havalimanı'na kurulacak

Elektrikli otomobil devi Tesla, uzay araştırmaları şirketi SpaceX ve altı saatlik yolu 30 dakikaya indirecek tünel projesinin sahibi Boring Company'nin CEO'su Elon Musk, Chicago'nun O'Hare Uluslararası Havalimanı'nda kurulacak ray sisteminin ihalesini kazandı.

Londra'nın Heathrow Havalimanı'nın tasarımında imzası bulunan inşaat mühendisliği firması Mott MacDonald ve efsanevi NBA oyuncusu Earvin “Magic” Johnson'ın alt yapı fonu JLC Infrastructure ile birlikte bir konsorsiyum oluşturan Boring Co., Twitter'dan yayınladığı açıklamada "Chicago'ya yüksek hızlı taşımacılık sistemini getirmek için belediyeyle yapacağımız çalışmadan dolayı çok heyecanlıyız" denildi. 

Resmi otoritelerden açıklamanın perşembe günü yapılması beklenirken, projenin detayları ile ilgili pazarlığın en az bir yıl süreceği belirtiliyor. Buna göre taksiyle 40 dolar civarında tutan Chicago ve O'Hare arasındaki 24 kilometrelik mesafe 20 dakikanın altına inebilir.

Hâlihazırda Chicago Transit Otoritesi'ne bağlı trenleri kullanan Chicagolular, 5 dolar ücret ödeyerek havaalanına 40 dakikada ulaşıyor.

Uzmanlara göre manyetik alan ve sıkıştırılmış hava akımı kullanarak insanları sürtünmesiz ortamda çok yüksek hızlarda taşıyacak Hyperloop One teknolojisinin kendini ispatlaması için O'Hare Havalimanı kritik bir anlaşma.

DePaul Üniversitesi'ne bağlı Chaddick Metropolitian Kalkınma Enstitüsü Direktörü Joe Schwieterman, “Elon Musk, teknolojisinin çalıştığını ispatlamak için bir yer arayışında ve bunun için Chicago, kırmızı halı seriyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim