• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Hyundai, SUV üretimi için kararı son çeyrekte verecek

Hyundai, SUV üretimi için kararı son çeyrekte verecek
İzmit Fabrikası'nda üçüncü model olarak SUV üretme kararı alan Hyundai, hangi modelin üretileceğini son çeyrekte açıklayacak. Yıllık 50 bin adetlik üretimle kapasite tam dolacak.

Güney Koreli otomotiv devi Hyundai, İzmit Fabrikası'nda i10 ve i20'den sonra üçüncü model SUV üretme kararı aldığını açıklamıştı. Yeni Nesil Hyundai i30'un lansmanında konuşan Hyundai Assan Başkanı ve CEO'su Mong Hyun Yoon, hangi modelin Türkiye'de üretileceğine son çeyrekte karar verileceğini söyledi. Türkiye'deki yöneticilerin gönlü B-SUV modellerdan yana. Ancak asıl kararı Güney Kore'deki merkez verecek.

Üretilmesi planlanan SUV'un mevcut iki model arasından seçilmesi ve yıllık 50 bin adet üretilmesi hedefleniyor. Hindistan'da üretilen Creta ile Kore'de temmuzda satışa çıkacak yeni B-SUV modelleri arasından tercih yapılması bekleniyor. Yeni modelle birlikte tesisin 245 bin adetlik üretim kapasitesi de dolmuş olacak. Üretimin 2019'dan sonra başlaması planlanıyor. Üçüncü model Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ihraç edilecek.

Mong Hyun Yoon, “İzmit fabrikasından i10 ve i20’nin yanında üçüncü araç olarak üretimi kesinleşen B segmenti yeni SUV’un modeli konusunda Kore ile henüz tam bir karara varılmamış olmasına rağmen bu yıl son çeyrekte kesinlikle açıklanacak. Ancak, eylül ayında Kore’de, ekim ayında da Türkiye’de satışına başlayacağımız yeni bir B segmenti SUV aracımız olacak. Bu araç Kore’de Intrado Consept’i baz alınarak üretiliyor. Ben, Türkiye’de üretimi planlanan yeni aracın, hem iç piyasayı tatmin etmesini, hem de gönül rahatlığıyla Avrupa’ya ihraç edeceğim bir araç olmasını istiyorum. Satışına başlayacağımız bu yeni SUV bizim için adeta bir deneme olacak" diye konuştu.

Yeni i30'da satış hedefi 5 bin

Hyundai'nin C segmentindeki başarılı oyuncularından i30'un yenilenen modeli İzmir'de basın mensuplarına tanıtıldı. Yeni tip ızgarası ve tamamen farklı bir tasarım anlayışıyla dizayn edildi. Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, teknoloji ve güvenliğin ön planda tutulduğu yeni modelde satış hedefl erinin 5 bin adet olduğunu söyledi.

3 farklı motor seçeneği

Hyundai, yeni i30’da verimliliği ve düşük yakıt tüketimini geliştirmek için düşük hacimli turboşarjlı motorlara yer veriyor. İki adet yeni nesil benzinli motor (1.4 MPi- 1.4 T-GDI) ve bir adet de 1.6 litre turbo dizel üniteyle sunulan otomobil, tüketimi yüzde 20’ye kadar düşürebilen ve aynı zamanda yüzde 10 performans avantajı sunabilen 7 ileri çift kavramalı (DCT) otomatik veya 6 ileri manuel şanzımanla satın alınabiliyor. Yeni i30, yüzde 53 güçlendirilmiş ultra dayanıklı çelik bir gövdeye kavuştu. Bu yeni gövdeyle beraber eskisinden 28 kg daha hafif olan i30 ayrıca yüzde 20 daha sert ve rijit bir şasiye sahip.

Yeni i30, Apple CarPlay, Android Auto bağlantı özellikleri ile bir takım teknoloji yenilikleri sunuyor. Bu mobil çözümlerin yanı sıra güvenlik açısından da gelişim gösteren otomobil, Otomatik Acil Fren Sistemi, Akıllı Hız Sabitleyici, Aktif Şerit Takip Sistemi gibi en son aktif güvenlik özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Ayrıca Yeni Nesil i30’da sürüş keyfini artırmak için Sürücü Dikkat Uyarı Sistemi ve Kör Nokta Algılama Sistemi de kullanılıyor.

YENİ NESİL İ30'UN FİYATI AUTOSHOW'DA AÇIKLANACAK

Birçok firmanın aksine 21-30 Nisan tarihlerinde düzenlenecek İstanbul Autoshow'a katılacaklarını vurgulayan Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, Yeni Nesil i30'un fiyatını da burada açıklayacaklarını söyledi. Haziranda lansmanı yapılacak Hyundai Ioniq'i de fuarda tanıtacaklarını açıklayan Önder, “Bu yıl fabrikamızın 20. yılını kutluyoruz. Bu kapsamda fuarda bazı sürprizlerimiz olacak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim