• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Hyundai'den 'sahte parça' uyarısı

Hyundai'den 'sahte parça' uyarısı
Hyundai, taklit veya sahte parçalar ile konusunun uzmanı olmayan kişilerin bilinçsiz müdahalelerinin araçların sürüş güvenliğini olumsuz etkilediğini bildirdi

Hyundai'den 'sahte parça' uyarısı

Hyundai, taklit veya sahte parçalar ile konusunun uzmanı olmayan kişilerin bilinçsiz müdahalelerinin araçların sürüş güvenliğini olumsuz etkilediğini bildirdi.

Hyundai'den yapılan yazılı açıklamada, temel ilke olarak sürüş güvenliğini en ön planda tutmayı hedefleyen ve kullanıcılarının güvenliğini en önemli konu olarak belirleyen Hyundai'nin yetkili servis izlenimi yaratan özel servisler, sahte parça üreticileri ve dağıtımcıları hakkında kullanıcılarını dikkatli olmaya davet ettiği ifade edildi.

Geçen yıl sahte parça kullanımı ve ithalatı konusunda mücadeleye başlanıldığı belirtilen açıklamada, aynı zamanda Hyundai ismini izinsiz yetkili servis izlenimi yaratan ve tüketicileri yanıltan iş yerleri hakkında da yasal yollara başvurulduğu vurgulandı.

Hyundai'nin bu konudaki duyarlılığını sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Ticari olarak tüketicileri yanıltmak yoluyla bu konuda haksız kazanç sağlayan işletmelerle yasal süreci devam ettiren Hyundai, aynı zamanda uzman olmayan mekanikerlerin ve boya-kaporta teknisyenlerinin orijinal olmayan parçaların kullanımı ile sürüş güvenliği zarara uğrayan Hyundai kullanıcılarını da bilinçlendirme faaliyetleri yürütüyor. Taklit veya sahte parçalar ile uzmanlığı olmayan kişilerin bilinçsiz müdahaleleri araçların sürüş güvenliğini olumsuz etkiliyor. Taklit ve sahte parçaların kalitesi orijinal parçaların kalitesinden daha düşük olup, araç üreticilerinin belirlediği özelliklere uygun olamadığı için kaza ve arıza risklerini fazlasıyla artırıyor.''

Açıklamada, konusunun uzmanı olmayan ve otomobiller hakkında özel eğitim almamış yetkili servis görünümü altındaki servislerin yanlış müdahalelerinin araçlarda kimi zaman onarılması imkansız ağır hasarlar bırakabildiğinin altı çizildi.

Garanti altındaki araçlarda sahte veya taklit parça kullanımı ve yetkili olmayan servislerin müdahalesinin Hyundai Yetkili Servisleri tarafından belirlenmesi durumunda söz konusu aracın garanti kapsamı dışında kaldığına dikkat çekilen açıklamada, müşterilerin servise gitmeden önce www.hyundai.com.tr internet sitesinden veya 0216 571 63 01 numaralı telefondan bilgi almaları önerildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim