• BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

IGTV mercek altında!

IGTV mercek altında!
Instagram'ın YouTube'a rakip olarak geliştirdiği IGTV uygulaması 1 saate kadar uzunluktaki videoları paylaşma imkanı sunuyor.

Facebook'un sahip olduğu Instagram temelde fotoğraf ve video paylaşım uygulaması olsa yıllar içinde Hikayeler, Canlı Yayın ve birçok özellik ile kabiliyetlerini geliştirdi. Instagram'ın en son yeniliği ise platformu video portalına çevirecek bir hamle: IGTV. Bağımsız bir uygulama olan IGTV, isterseniz Instagram üzerinden de kullanılabiliyor.

IGTV nasıl yüklenir?

Google Play Store ya da iTunes üzerinden yüklenebilen uygulama Android ve iOS işletim sistemini destekliyor. Uygulamayı bir kere yükledikten sonra Instagram ya da Facebook hesabınızla girerek kullanmaya başlıyorsunuz. Uygulamaya girdiğinizde derli toplu bir arayüz karşılıyor sizi ve hemen yayınlanan videoları görebiliyorsunuz.

Ana sayfada karşınıza Senin İçin, Takip Ettiklerin, Popüler ve İzlemeye Devam Et menüsü çıkıyor. Ayrıca en önde görünen video uygulamanın arka planında oynamaya başlıyor. Burada video ilk etapta sessiz oynuyor. Eğer telefonununuz sesini artırır ya da azaltırsanız ses duyulmaya başlanıyor.

Bu uygulamayı yüklemeden de IGTV'yi kullanabilme imkanınız var. Bunun için Instagram uygulamanızı güncellemeniz gerekiyor. Son güncelleme ile beraber Instagram'da sağ üst köşede Direct düğmesinin hemen solunda TV ikonu bulunuyor. Buna tıklayarak IGTV arayüzüne erişebiliyorsunuz. Telefonunuzda IGTV uygulaması olmasa bile buraya tıklayarak içerikleri görebiliyor ve isterseniz video yükleyebiliyorsunuz.

IGTV neler yapabiliyor?

IGTV ile platformda arama yapabiliyorsunuz. Ayrıca telefonunuzda bulunan videoları (10 dakikaya kadar) IGTV'ye yüklemeniz mümkün. Normalde 1 saate kadar video yükleme özelliğinin olduğunu açıklanan uyglamada ilk ilk etapta 10 dakikalık bir sınır var. Platform şimdilik sadece telefonda daha önce kayıt edilmiş ya da hazır olan videoları yüklemenize izin veriyor. Yani gerçek zamanlı kayıt yapıp yükleyemiyorsunuz. Muhtemelen bu durum önümüzdeki günlerde yapılacak bir güncelleme ile değiştirilebilecek bir özellik. Videolar yukarıda da söylediğimiz gibi dik olmak zorunda ve tam ekran kayıt edilmiş olması da gerekiyor. Bu dik olma durumu önümüzdeki dönemde değişir mi bilemiyoruz ama şimdilik böyle bir zorunluluk var. Kullanıcılar IGTV üzerindeki videolara da yorum yapılabiliyor.

Ücretsiz olan uygulamayı siz de cep telefonunuza yükleyerek kullanabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim