• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C

iMessage güvenli değil mi?

iMessage güvenli değil mi?
Araştırmacılar Apple'ın, iMessage uygulaması bünyesinde uçtan uca şifreleme özelliğini getirmesi gerektiğini söylüyorlar. Mevcut iMessage yeterince güvenli değil mi?

Geçtiğimiz süreçte birçok mesajlaşma uygulaması, ikili-grup sohbetleri arasındaki kullanıcı gizliliğine odaklanan uçtan uca şifreleme özelliğini getirmişti.

WhatsApp, Facebook Messenger gibi küresel çapta kullanıcılara hizmet veren sohbet uygulamaları, bu özelliği halihazırda akıllı cihazlarda kullanıyorlar.

ABD, Baltimore merkezli Johns Hopkins University araştırmacıları ise, Apple cihazlarına sahip kullanıcıların sohbet güvenliği çerçevesinde daha dikkatli olmaları gerektiğini söylüyor. Nitekim araştırmacılar mevcut iMessage uygulamasının uçtan uca şifreleme özelliğini barındırmamasının çeşitli tehlikelere sebebiyet verebileceğini dile getiriyorlar. Araştırmacılar tarafından yayınlanan bir rapora göre, Apple tarafından iMessage üzerinde uygulanan güvenlik duvarının geliştirilmesi gerektiği ifade ediliyor.
 
iMessage üzerinde çevrimiçi bulunan gönderici/alıcının sohbet şifrelemelerinin sağlanmadıkları belirtilen araştırmada, bu bağlamda cihaz kullanıcıların tehlike altında olduğunun altı çiziliyor.
 
Araştırmacılar söz konusu güvenlik duvarının ortalama bir hacker tarafından geçilemeyeceğini söylüyorlar. Fakat büyük şirketlerin, yöneticilerin büyük siber saldırılara maruz kaldığı bir ortamda, erken tedbir almanın hem şirket hem de kullanıcı açısından yararlı olacağını sözlerine ekliyorlar.
 
Araştırmacılar WhatsApp, Facebook Messenger gibi uygulamalarda kullanılan uçtan uca şifreleme özelliğinin ise mevcut sistemler arasında güvenli bir nitelikte olduğunu kaydediyorlar.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim