• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

INFINITI, Detroit Otomobil Fuarı’nda iki tasarım ödülü kazandı

INFINITI, Detroit Otomobil Fuarı’nda iki tasarım ödülü kazandı
INFINITI, Detroit Otomobil Fuarı’nda (NAIAS) tanıttığı Q Inspiration Concept ile “En İyi Konsept” ve “En İyi İç Mekan” dallarında iki tasarım ödülü kazandı. INFINITI ayrıca, 2021 yılında yüzde 100 elektrikli seri üretim otomobillerini piyasaya süreceğini

2018 Detroit Otomobil Fuarı’nın en dikkat çekici konsept otomobillerinden Q Inspiration Concept ile dikkatleri üzerine toplayan INFINITI, EyesOn Design tarafından “En İyi Konsept” ve “En İyi İç Mekan” dallarında iki tasarım ödülüne layık görüldü. INFINITI’nin tasarım yolculuğundaki bir sonraki seri üretim sedan otomobil ve VG-Turbo’yu da barındıran motor teknolojileriyle ilgili bir ön gösterim olan INFINITI Q Inspiration Concept, sadece estetik gövde tasarımıyla değil, muhteşem iç mekanıyla da iki ödüle ulaşmayı başardı.

EyesOn Design, her yıl yedi kategoride 30’un üzerinde aktif ya da emekli otomotiv tasarım guruları ve üst düzey sanat okullarında görev yapan ulaşım tasarımı bölüm başkanları tarafından seçiliyor. EyesOn Design Ödüllerine, otomotiv ve tasarım sektörlerindeki liderlerin ortak fikirleri sonucunda erişilmesi nedeniyle büyük bir prestije sahip.

Yakın döneme kadar INFINITI’nin Tasarım Direktörü olan, sonrasında tüm grubun tasarım başkanlığına atanan Alfonso Albaisa, EyesOn Design’ın verdiği bu ödül sonrasında; “Aldığımız bu ödül ile gururlandık. Yeni teknolojinin yeni tasarım formlarına ulaşmamıza elvermesi sevindirici. Bu konseptin hem iç hem de dış tasarımında sanata ilham veren tasarım dilimizin takdir edilmesinden dolayı çok mutluyum.” dedi.

INFINITI Q Inspiration Concept’te, INFINITI’nin geliştirdiği “Dünyanın üretime hazır ilk değişken sıkıştırma oranlı motoru”, VC-Turbo kullanılıyor. Kompakt yapısıyla bu yeni motor, sürücü ve yolcu deneyimine vurgu yapan geniş ve minimalist bir kabinin üretimine olanak sağlıyor.

2021’de ilk yüzde 100 elektrikli INFINITI geliyor

Automotive News Dünya Kongresi’nde INFINITI markasının 2021 yılında yüzde 100 elektrikli motora sahip seri üretim bir otomobili pazara süreceği açıklandı. Yine 2021 yılında INFINITI modellerinde elektrik destekli seçeneklerin yer alacağı belirtildi. 2025 yılında ise elektrikli ya da elektrik destekli INFINITI modellerinin küresel satışların yarısını oluşturması bekleniyor.

E-POWER ile şarj ihtiyacı ortadan kalkıyor

Patenti INFINITI’ye ait olan e-POWER teknolojisi, yüksek performanslı aküyü şarj eden düşük hacimli benzinli bir motor sayesinde dışarıdan şarj etme ihtiyacını ortadan kaldıran, yüzde 100 elektrikli otomobillere benzer sürüş deneyimi sunan yepyeni bir sistem.

Marka 8 yıldır aralıksız büyümeye devam ediyor

2017 yılında INFINITI, global pazarda toplam 246.492 adet araç satışı gerçekleştirerek hem önceki yıla göre satışlarını yüzde 7 arttırdı hem de 8 yıldır süren artış trendini sürdürdü. INFINITI markası, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Çin ve Tayvan’da tüm zamanların satış rekorlarına ulaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim