• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

INFINITI’nin sürprizi:‘Infiniti LE Concept’

INFINITI’nin sürprizi:‘Infiniti LE Concept’
INFINITI’nin yeni ‘LE Concept’’i New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıktı.

INFINITI’nin yeni ‘LE Concept’’i New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıktı.  

Aaerodinamik gövde yapısı, akıllıca tasarlanmış zarif kabini, yeni nesil teknolojik donanımı ile birleştiren ‘LE Concept’ gelecek nesil sedanlar konusunda ipuçları taşıyor. Infiniti’ye yeni bir soluk katacak olan konsept modelin iki yıl içerisinde satışa sunulması planlanıyor.

New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda ilk kez tanıtılan Infiniti’nin lüks sedan konsepti ‘LE Concept’ otomobil tutkunlarının büyük beğenisini kazandı. Infiniti’nin imzası niteliğindeki tasarım öğelerini bir arada sunan LE Concept elektrikli bir aracın aerodinamik verimliliğini lüks sürüş deneyimi ile harmanlıyor. 

Sıra dışı hızlanma ve ivme kazanma performasına sahip olan Infiniti LE Concept, en son teknolojiye sahip kompakt lityum-iyon batarya teknolojisi ve Akıllı Park Destek özelliğine sahip yenilikçi ev tabanlı Kablosuz Şarj Sistemi’yle de göz dolduruyor.

“Elektrikli bir otomobili alıp ona Infiniti amblemi eklemek yerine, bir Infiniti otomobili alıp ondaki egzoz borusunu ortadan kaldırdık.”

Infiniti G Sedan modeliyle neredeyse aynı uzunlukta olan bu konsept otomobil, genişlikten ve konfordan hiçbir şekilde taviz verilmeden tasarlandı.  Modelin tasarımı ile ilgili görüşlerini paylaşan Infiniti Amerika Başkan Yardımcısı Ben Poore; “LE konsept otomobilinin göz alıcı gövdesi üst düzey bir performans sunuyor. ‘İlham Verici Performans’ felsefesine uygun şekilde tasarlanan model gerçek bir Infiniti olma özelliği taşıyor. Bu aracı tasarlarken elektrikli bir otomobili alıp ona Infiniti amblemi eklemek yerine, bir Infiniti otomobili alıp ondaki egzoz borusunu ortadan kaldırdık. Infiniti, bu araçla klasik anlayışa meydan okuyor ve lüks bir otomobilin görkemli ve sıfır emisyonlu olabileceğini kanıtlıyor" dedi. 

Infiniti LE Concept’in göz alıcı gövdesi, çift kemerli ızgara ve hilal şeklindeki arka sütun gibi özgün Infiniti tasarım öğeleri ile elektrikli araçlara özgü aerodinamik verimliliği bir araya getirerek eğimli ve duygulara hitap eden bir siluet sunuyor.  Bakışların önden arkaya doğru kaymasını sağlayan kaslı tasarımı, dinamik, zarif ve akıcı bir hareketliliği yansıtıyor. Otomobilin özenle dengelenmiş orantıları, lüksü yeniden tanımlayan dinamik bir formu temsil ediyor. 

Aerodinamik özelliğe sahip alüminyum alaşım jantlar, yüksek arka platform, arka difüzör ve entegre aydınlatmalı yüzgeç tipi yan rüzgarlıklar gibi çok sayıda tasarım öğesi, aracın sürtünme katsayısının 0.25 seviyesinde olmasına katkı sağlayarak sürüş menzilini artırıyor. Aracın şarj ünitesi ön ızgaradaki ışıklı Infiniti logosunun arkasına gizlenmiş. Derin etekli ön yüzde yüzgeç tipi, aydınlatmalı bir aerodinamik rüzgarlık yer alıyor. Infiniti’ye özgü LED farlar ve arka lambalar, Infiniti Essence ve EMERG-E konseptlerinde dikkat çeken tasarım ruhunu yansıtıyor. 

Arka difüzörün alt kısmına yerleştirilmiş özel aydınlatma, kablosuz şarj noktasını gösteriyor. Otomobilin dikkat çekici gövdesi, alt paneller boyunca uzanan mavi LED aydınlatmalarla daha da dikkat çekici hale geliyor.  Kapı kollarında ve jantlarda yer alan özgün Infiniti EV Mavisi, Infiniti'nin elektrikli araç ruhunu yansıtıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim