• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Instagram Hikayeler'e eklenen özellik kaldırıldı!

Instagram Hikayeler'e eklenen özellik kaldırıldı!
Instagram Hikayeler'de yer alan geri bildirim özelliği, bugün Instagram'dan tamamıyla kaldırıldı.

Hikayeler’de ekran görüntüsü alındığında, Hikayeyi yayınlayan kullanıcılara bildirim göndermeye başlayan Instagram bu özelliği yayından kaldırmaya karar verdi. Aslına bakarsanız bu özellik uzun zamandır Instagram çatısı altında bulunmaktaydı.

Artık Hikayeler’de ekran görüntüsü alındığında Hikaye’nin sahibine bildirim gönderilmeyecek bundan sonra. Bu durum bazı kullanıcılarının canını sıkabilir diye düşünüyoruz. Sonuç olarak paylaştığınız bir fotoğrafın kimin eline geçip geçmediğini bilmek hakkınızdır diye düşünüyorum. 

Test sürecini sonlandıran şirket, bu yeni kararına dair detaylı bir açıklama yapmadı. Instagram’ın test süreci kapsamında yavaş ve kademeli olarak kullanıcılara açtığı bu özellik, Türkiye’de bir çok kullanıcının karşısına çıkmıştı.

Bu arada özelliğin kademeli olarak kullanıcılara açılmasından dolayı bazı kullanıcıların bu özelliğe hiç erişmediğini de belirtmek isteriz. Bu özelliği hiç kullanamayan kullanıcıların bu durumdan pek etkileneceğini sanmıyorum. 

Daha öncesinde Instagram test sürecinde, ekran görüntüsü alınan kullanıcıları uyarmanın yanı sıra, ekran görüntüsü alan kullanıcılar için de bir uyarı yayınlamıştı. Her iki tarafta bu bildirimi bilerekten hareket ediyordu. Neden Istagram'ın bu özelliği kaldırdığı bilinmiyor ancak geçici bir durum söz konusu olabilir. Yada gizlilik ilkeleri kapsamında da yapılmış bir adım olabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim