• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Intel akıllı gözlük işinden çıkıyor

Intel akıllı gözlük işinden çıkıyor
Intel, kısa süre önce duyurduğu akıllı gözlük projesi Vaunt'un da geliştirildiği giyilebilir teknolojiler birimini kapattığını açıkladı.

Dünyanın en büyük işlemci üreticisi Intel, büyük umutlarla başladığı akıllı gözlük projesi Vaunt'u iptal ettiğini duyurdu. Firma geçtiğimiz şubat ayında normal gözlüklere benzeyen akıllı bir gözlük geliştirdiğini duyurmuş, hatta bu gözlüğü yurtdışında basın mensuplarına da tanıtmıştı. Ancak aradan geçen 2 ayda işler istediği gibi gitmemiş olacak ki firma bu projesini iptal ettiğini açıkladı. Firmanın açıklamasına göre iptal sebebi ise yatırım yetersizliği.

Giyilebilir teknolojiler birimi kapatıldı

Yeni akıllı gözlük giyilebilir teknoloji pazarını hareketlendirme potansiyeline sahip akıllı gözlük olarak görülüyordu. Ancak işler beklendiği gbi olmadı. The Information’ın haberine göre, dev işlemci üreticisi, aralarında Superlight olarak isimlendirilen Vaunt projesinin de yer aldığı giyilebilir teknoloji birimini kapatma kararı aldı. Haberi doğrulayan Intel, söz konusu kararın pazar dinamikleri ve yetersiz yatırımdan kaynaklandığının belirtti.

Intel’in giyilebilir teknoloji departmanında 200 civarı çalışan bulunuyor ve değeri 350 milyon dolar civarında. Şirket daha önce bu departmanın çoğunluk hisselerini satmaya çalışmış ancak alıcı bulamamıştı.

Farklı alternatifler deniyor

Son yıllarda bilgisayar satışlarının azalması, mobil cihazların yükselişi ve bu alanda yeteri kadar faaliyet gösterememesi işlemci devinin zorlandığı konuların başında geliyor. Yine de dünyanın en büyük işlemci üreticisi olan Intel'in giyilebilir teknolojiler, Drone ve benzeri alanlara yatırım yaparak yeni limanlar aradığı da biliniyor. Ancak giyilebilir teknolojiler birimini kapatması en azından bu alanda şimdilik bir başarı elde edemediğini de gösteriyor. 

Google da denemişti

Üzerinde kamera bulunan akıllı gözlük fikri uzun zamandır teknoloji şirketlerinin gündeminde. Kullanıcısı ile etkileşim imkanı sunan akıllı gözlüklerden en popüleri Google tarafından geliştirilen Glass olmuştu. Ancak aşırı pahalı olan ve yeteri kadar ekosistem üretemeyen proje geçtiğimiz yıllarda sonlandırıldı. Günümüzde farklı firmaların farklı akıllı gözlük projeleri yer alıyor. Örneğin Microsoft Hololens ve Epson'un akıllı gözlükleri bunlara iki güzel örnek. Ancak mevcut örneklerin tamamı kurumsal projelere yönelik ürünler. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim