• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Intel Optane Türkiye'de

Intel Optane Türkiye'de
İşlemci devi Intel'in geliştirdiği ve bilgisayarları uygun bir maliyetle hızlandıran Optane teknolojisinin Türkiye lansmanı yapıldı.

Dünyanın en büyük işlemci üreticisi Intel, yeni nesil bilgisayarları uygun bir fiyata hızlandırma vaadinde bulunan Optane teknolojisini Türkiye pazarında satışa sunuyor. Konuyla ilgili açıklama 15 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul'da düzenlenen bir basın toplantısı ile yapıldı. Optane temelde yüksek hızlı bir depolama/bellek modülü. Optane bellekleri DRAM ve depolama birimi arasında bir köprü oluşturarak bilgisayarın işlemleri daha hızlı yapmasını sağlıyor.

Optane teknolojisi önce kullanıcının Windows işletim sisteminde hangi uygulamaları yoğun olarak kullandığını analiz ediyor. Daha sonra bu yoğun olarak kullanılan uygulamalarda performans artışı otomatik olarak sağlanıyor. Sistemin bir sonraki sürümünde bu özelliğin seçimli olarak geleceği de açıklandı.

Performans artışı sağlıyor

Intel Optane, temelde bir SSD teknolojisi olsa da Intel Memory Drive sayesinde sisteme DRAM olarak da kullanılıyor. 16 GB ve 32 GB kapasitelere sahip olan modülleri, sırasıyla 250 TL ve 370 TL fiyatlar ile satılıyor. Tanıtım sırasında yapılan testlerde Optane teknolojisini kullanan bilgisayarların daha az RAM ya da SSD yerine sabit disk kullansalar bile daha fazla RAMli ya da SSD'li bilgisayarlara göre daha hızlı açıldığı ve oyunlarda daha fazla performans sunduğu görüldü.

Intel’in 7 ve 8. nesil işlemcileri ile uyumlu olan Optane teknolojisi, şimdilik sadece M.2 portuna sahip anakartlarla çalışıyor. Eğer bu tarz bir port yoksa PCI Express slotunda üzerinden bir adaptör yardımı ile bu ürünleri kullanmak mümkün oluyor.

Intel'in, Türkiye ve dünyadaki bazı üreticilerle anlaşıp (bunlar arasında Casper ve HP gibi markalar da yer alıyor) Optane teknolojili bilgisayar modellerini satışa sunmaya hazırlandığını da belirtelim. İlk aşamada masaüstü bilgisayarlarda kullanılabilecek olan bu teknoloji önümüzdeki aylarda dizüstü bilgisayarlara da gelecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim