• BIST 8807.72
  • Altın 2238.898
  • Dolar 32.338
  • Euro 35.0747
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

İnternet ölçümünde 'yerli proje'

İnternet ölçümünde 'yerli proje'
Yerli girişimle hayata geçirilen "Hız Testi" Projesi, geniş bant internetin indirme ve yükleme hızlarının doğru ve güvenilir şekilde 30 saniye içerisinde ölçülmesini sağlıyor.

Her gün binlerce kişi tarafından yapılan hız testinden elde edilen mevcut verileri kendi sunucularıyla toplandıktan sonra kriterlere göre tasnif eden, geniş bant internet servis sağlayıcılarına veritabanı hizmeti sağlayan projeye, masaüstü ve taşınabilir bilgisayarların yanı sıra mobil cihazlarla da kolayca erişilebiliyor.

"Hız Testi" Proje Koordinatörü Fatih Karakaş, hız testi ölçen sitelerin çoğunluğunun ABD kaynaklı yazılımlar vasıtasıyla hizmet verdiğini söyledi.

Karakaş, yerli projelerinin internet tarayıcı tabanlı olması nedeniyle herhangi bir cihazdan bağlanıldığında hız testinin kolayca uygulandığını ifade ederek, "İsteyenler, arama motorundan direkt 'hız testi' yazarak ya da cep telefonları veya bilgisayarlarından anında ulaşabilirler. Ayrıca Flash Player tabanlı olmaması nedeniyle ek bir yazılım ya da program yüklemeye gerek kalmıyor. Bu da işleri kolaylaştırıyor" dedi.

Projede sosyal paylaşım sitesi Facebook'un da kullandığı bir yazılım diline yer verdiklerini dile getiren Karakaş, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kurdukları yüksek kapasiteli sunucular üzerinden hız testi yapıldığını belirtti. 

Özel bilgi talep edilmiyor

Kullanıcıların internet hızını test ederken hiçbir güvenlik zafiyeti yaşanmadığını vurgulayan Karakaş, bu sırada özel bilgilerin asla talep edilmediğini söyleyerek, işlemler sırasında kullanıcıya ait cihazın işletim sistemine, bölgesine ve servis sağlayıcısına ulaşabildiğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim